MATEJ TONIN: NAŠA KLJUČNA NALOGA JE, DA SPRAVIMO V POGON GOSPODARSTVO IN NORMALIZIRAMO NAŠA ŽIVLJENJA

DELI:
21.05.2020, NSi

»Zdi se mi pomembno, da predvsem ministri zelo jasno komuniciramo in tudi javnosti in novinarjem damo jasna pojasnila. Pomembno je, da vse stvari delamo transparentno, da jih dajemo organom pregona. Vse te posle namreč že preiskuje Računsko sodišče, Komisija za preprečevanje korupcije, policija, sedaj tudi parlamentarna preiskovalna komisija, ki je ustanovljena. Skratka, ti posli bodo do potankosti preiskani in takrat bo tudi trenutek, da potegnemo črto,« je v oddaji 24 ur zvečer dejal predsednik NSi Matej Tonin.

V oddaji je dejal, da na vlado gleda kot na nogometno reprezentanco, ki igra tekmo. »Seveda se v tej igri dogajajo tudi kakšne napake, s kakšno potezo soigralca nisem zadovoljen, a nisem za to, da te stvari razčiščujemo v javnosti, da peremo umazano perilo pred vsemi. Stvari, s katerimi se ne strinjamo, moramo reševati v slačilnici in tako tudi Nova Slovenija deluje. Ne boste me slišali, da bi jaz ministrske in koalicijske partnerje kritiziral na televiziji. Vse, kar jim imam povedati, jim povem v slačilnici, to je na naših koalicijskih srečanjih. Ministrica Pivec lahko pove, da sem marsikdaj kritičen, da so marsikdaj tudi povišani toni. Vendar te stvari razčiščujemo sproti, le tako lahko ta koalicija uspešno deluje tudi v prihodnosti. Je pa jasno, da bodo prihodnji časi tudi težki, a verjamem, da tam, kjer je volja, se najde tudi pot,« je dejal predsednik NSi.

Zaveda se, da je zdaj ključna naloga, da spravimo v pogon gospodarstvo in normaliziramo naša življenja, da se čim hitreje vrnemo na stara pota normalnega načina življenja.

Ob koncu oddaje je komentiral še pritisk Štajerske varde na policijsko postaja v Slovenski Bistrici. »To je popolnoma nesprejemljivo in nedopustno. Takšen pritisk na policijo se ne bi smel zgoditi in jaz upam, da bodo organi pregona, v tem primeru policija, tudi ustrezno ukrepali zoper Štajersko vardo. V demokratični državi je to nedopustno,« je poudaril.