Matej Tonin na TV SLO Dejanu Židanu: Boste podprli ukrep za višjo neto minimalno plačo?

DELITE TA
PRISPEVEK
07.10.2015, NSi

tonin-slo3“Ukrepe za nižje davke NSi je pripravil strokovni odbor stranke v sodelovanju z inštitutom nekdanjega finančnega ministra Janeza Šušteršiča. Ko smo se v zadnjih dneh pogovarjali z zdajšnjim finančnim ministrom Mramorjem, je bil ta našim ukrepom naklonjen, a je opozoril na realnost v koaliciji, ko začne govoriti s predstavniki SD in Desusa,” je v oddaji Odkrito na TV Slovenija 3 dejal vodja PS NSi Matej Tonin.

“Naloge smo se lotili resno. Nismo ostali zgolj pri parolah, ampak smo naše ukrepe pripravili z izračuni in konkretnimi postopki, kako jih uveljaviti. V naših ukrepih smo zajeli tisto, kar je koalicija zapisala v koalicijski pogodbi. Da je treba delo razbremeniti, sprejeti drugačno dohodninsko lestvico, in da je treba nekatere druge davke prestrukturirati. To smo z našimi konkretnimi ukrepi tudi naredili,” je še dejal Tonin.

Eden od ukrepov za nižje davke NSi predvideva tudi razbremenitev minimalne plače. Vodja PS NSi pravi: “Gospod Židan bo imel zelo dobro priložnost, da podpre naš prvi ukrep, da se poviša neto minimalna plača, pri čemer pa bruto minimalna plača ostane enaka. Iz tega naslova bi bila minimalna plača, ki zadeva 37 tisoč ljudi, za 50 evrov višja, kar pa pomeni, da bi ti ljudje na leto dobili še eno dodatno minimalno plačo.”

Celotno oddajo Odkrito, v kateri so poleg vodje PS NSi Mateja Tonina sodelovali še predsednik SD Dejan Židan, Samo Hribar Milič (GZS) in Andreja Poje (ZSSS), si lahko pogledate TUKAJ.

Več o tem, kaj o ukrepih NSi za nižje davke pravijo gospodarstveniki, delodajalci in sindikati, si lahko preberete TUKAJ.

Več o ukrepih NSi za nižje davke si lahko preberete na spletnem naslovu www.nsi.si/ukrepi.