Matej Tonin na Pop TV: Notranje ministrice v begunski krizi ni čutiti

DELITE TA
PRISPEVEK
24.09.2015, NSi

toninpoptv“Strinjam se, da so policisti odlično opravili svoje delo. Ampak treba je priznati, da je tokrat šlo za relativno nizko število migrantov na slovenski meji v primerjavi s Hrvaško. Če bi se pri nas znašlo na desettisoče beguncev, bi bile razmere drugačne, in v takšnih trenutkih je dobra koordinacija enostavno zelo potrebna. Vidi se, da ministrice za notranje zadeve v tej krizi ni čutiti. Če pogledate po vseh ostalih evropskih državah, so notranji ministri najbolj aktivni na terenu in pri koordiniranju,” je v oddaji 24ur zvečer na Pop TV dejal vodja poslanske skupine NSi mag. Matej Tonin.

“Na odgovorna mesta je treba postaviti tiste, ki takšne zadeve lahko speljejo in očitno gospod Šefic, ministričin državni sekretar, v tem trenutku boljše obvladuje situacijo,” je še pristavil Tonin.

Vodja PS NSi je ob tem spomnil, da Nova Slovenija podpisov za interpelacijo zoper notranjo ministrico v primeru Haradinaj ni prispevala, in da je to interpelacijo SDS vložila sama. “Mi te interpelacije nismo sopodpisali,” je dejal Tonin.

“Jaz samo ugotavljam, da enostavno v tem trenutku vsi pravijo, da je potrebna boljša koordinacija. Župani so se pritoževali na terenu, da imajo premalo informacij. Določene civilno-družbene organizacije so govorile, da bi bila potrebna boljša koordinacija, da bi pomoč ne bila dvojna, ampak da bi vsak dobil eno pomoč. To so stvari, za katere je potreben odgovoren človek, da jih skoordinira. Ne želim rušiti te vlade, ampak vidimo, da ima ta vlada dobrega državnega sekretarja na notranjem ministrstvu. Zakaj ga ne bi postavili na odgovorno mesto, namesto da se v tem trenutku brani neko politično osebo,” je na Pop TV še poudaril vodja PS NSi mag. Matej Tonin.