Matej Tonin na pogovoru z Donaldom Tuskom in Janezom Lenarčičem

DELI:
19.02.2020, NSi

Predsednik NSi Matej Tonin se je v sklopu delovnega obiska v Bruslju srečal s predsednikom Evropske ljudske stranke Donaldom Tuskom in slovenskim komisarjem Janezom Lenarčičem.

Kot je po srečanju z Donaldom Tuskom povedal Matej Tonin sta govorila o aktualni politični krizi v Sloveniji. »Predsednik EPP Donald Tusk je izrazil zadovoljstvo, da je NSi stranka dialoga, ki išče učinkovite rešitve za prihodnje izzive. Hkrati podpira tudi naše aktivnosti, da se v še večji meri uveljavijo načela demokracije in pravne države.« Donald Tusk je po srečanju na svojem twiter profilu zapisal, da verjame, da je v Slovenji dobra koalicija še vedno mogoča. Dodal je, da lahko stranki članici EPP pri tem igrata ključno vlogo v prihodnji slovenski vladi, pri čemer lahko prevzameta vodilno vlogo tako v parlamentu kot v vladi.

Tonin izpostavil pomembnost sporazuma za pomoč slovenskim humanitarnim organizacijam

Na srečanju s slovenskim komisarjem pri Evropski komisiji Janezom Lenarčičem, ki vodi resor za krizne razmere,  pa se je predsednik NSi zavzel za sklenitev okvirnega sporazuma o partnerstvu (FPA) med slovenskimi humanitarnimi organizacijami in Evropsko komisijo. Tako bi namreč te organizacije lahko za svoje humanitarno poslanstvo dobile tudi evropska sredstva.