Matej Tonin in kandidati NSi iz Istre izpostavili ukrepe za pomoč gospodarstvu, turizmu in malim podjetnikom

DELI:
11.05.2018, NSi

V Kopru so se predstavili kandidati NSi za poslance iz Istre, ki so izpostavili ukrepe za pomoč gospodarstvu, turizmu in malim podjetnikom. Predsednik NSi Matej Tonin je ponovil prepričanje, da se Slovenija lahko prebije med najuspešnejše države, za krepitev gospodarstva pa je med drugim predlagal debirokratizacijo in dvig splošne olajšave.

Tonin je na novinarski konferenci poudaril, da smo pripravili obsežen program “15 za 15”, ki vsebuje konkretne predloge rešitev, s katerimi bi Slovenijo uvrstili med 15. najuspešnejših držav na svetu po kakovosti življenja. Ob tem je izpostavil pomen merljivih ciljev, saj je bilo zadnje desetletje “za Slovenijo izgubljeno, ker nismo imeli jasnih ciljev”.

Pri tem se v NSi osredotočamo predvsem na gospodarstvo. “Če gospodarstvo deluje, potem pritekajo davki. Če pritekajo davki, potem država lahko ustrezno skrbi tako za zdravstveni sistem kot za šolstvo, gradi ceste in podobne stvari,” je dejal.

Posebej je izpostavil debirokratizacijo, kjer je eden izmed njihovih ciljev, da bi graditelj prišel do gradbenega dovoljenja v 30 dneh od oddaje popolne vloge. Prihodke zaposlenih pa bi povečali z dvigom splošne dohodninske olajšave na 8077 evrov. S tem bi dvignili neto prihodke državljanov, posledično pa tudi zasebno potrošnjo, je dejal.

Na Obali za NSi na prihajajočih volitvah kandidirajo Zdenka Zupančič. Marijana Fatovič in Danijel Sertić.