MATEJ TONIN GASILCEM: VAŠA POMOČ JE ZGRAJENA IZ ČLOVEKOLJUBNIH IN POGUMNIH DEJANJ

DELI:
09.06.2020, NSi

Predsednik NSi in minister za obrambo Matej Tonin je dan pred svetovnim dnevom gasilcev nagovoril gasilce in gasilke iz 15 prostovoljnih gasilskih društev iz Zgornjesavinjske doline, ki so se udeležili slovesne gasilske maše v Gornjem gradu.

Foto: Jerica Pavšič, MORS

Minister za obrambo je v svojem nagovoru poudaril, da so slovenski gasilci in gasilke od vedno močno vpeti v skupnost. »Z vsemi svojimi močmi, znanjem in izkušnjami ste 24 ur na dan in vse dni v tednu na razpolago ter pripravljeni na pomoč bližnjemu v stiski. Velikokrat ste prvi, ki na kraju prometnih in drugih nesreč nudite pomoč ponesrečenim. Spekter nesreč, v katerih posredujete, se je v poldrugem stoletju organiziranega gasilstva na Slovenskem izredno pomnožil, z ozirom, da je najprej pri vašem delu šlo predvsem za gašenje požarov. Vaša pomoč je zgrajena iz človekoljubnih in pogumnih dejanj, ki so premišljena ter utemeljena na strokovnosti, usposobljenosti, učinkoviti operativni organiziranosti in sledenju tehnološkemu razvoju,« je povedal Matej Tonin.

V nadaljevanju je dejal, da so slovenski gasilci v težkih razmerah ob epidemiji COVID-19 ravnali nadvse odgovorno. V svoje delo in intervencije so vključili vse potrebne zaščitne ukrepe. »Slovenski gasilci in gasilke ste v dobrih 150 letih organiziranega delovanja na Slovenskem dosegli ogromno. Naše gasilstvo je namreč dejavnost, na katero smo Slovenci lahko več kot upravičeno ponosni, in zaradi katere smo deležni velikega ugleda v širšem mednarodnem okolju. Danes predstavljate temeljni steber našega sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Poleg tega ste vedno bili in ste tudi močan steber slovenstva. Slovenski jezik, slovensko pesem in slovensko narodno zavest ste uspešno ohranjali skozi celotno minulo obdobje ter jih utrjujete tudi danes,« je še poudaril minister mag. Matej Tonin ter gasilkam in gasilcem čestital ob jutrišnjem svetovnem dnevu gasilstva.

[ NA POMOČ! ] 🚒 🇸🇮Danes praznujejo in se Svetemu Florijanu zahvaljujejo gasilci in gasilke Zgornjesavinjske…

Objavil/a Matej Tonin dne Nedelja, 07. junij 2020