Lojze Peterle: Odločitev Ljudmile Novak jemljem kot izraz njene politične kulture in odgovornosti

DELI:
01.02.2018, NSi

Včerajšnjo odločitev za odstop Ljudmile Novak z mesta predsednice stranke je komentiral tudi evropski poslanec Lojze Peterle. Prepričan je, da je nekdanja predsednica to dejanje storila iz odgovornosti, novemu vodstvu pa želi, da poveže vse ustvarjalne sile stranke.

“Odločitev Ljudmile Novak, da prepusti vodenje stranke, jemljem kot izraz njene politične kulture in odgovornosti,” je na svojem facebook profilu zapisal evropski poslanec in član NSi Lojze Peterle.

“Matej Tonin prevzema vodenje naslednice SKD z visoko podporo njenih organov v zahtevnem političnem trenutku, ki zahteva jasen profil stranke, poštene kandidate s programom za Slovenijo,” je še prepričan evropski poslanec.

Novemu vodstvu NSi ponuja svojo pomoč in podporo. “Novemu predsedniku želim, da z vključujočim načinom vodenja in novo energijo poveže vse ustvarjalne sile stranke za volilni preboj v dobro Slovenije. Kot soustanovitelj Nove Slovenije bom še naprej podpiral vse, kar lahko krepi demokrščanski, pomladni in evropski obraz stranke,” je še zapisal Lojze Peterle.