Lojze Peterle na pogovornem večeru opozoril na problematiko begunske krize

DELITE TA
PRISPEVEK
10.10.2015, NSi

peterleeEvropski poslanec in član Nove Slovenije Lojze Petrle je popestril petkov večer, 9. oktobra 2015, v Modri dvorani na Brezovici Po uvodnem pozdravu predsednika OO NSi Nejca Vesela, so se ena za drugo odpirale aktualne teme, ki so ohranjale pozornost obiskovalcev.

Gospod Peterle je zbrane seznanil, kako Bruselj glede na aktualno begunsko problematiko in razkril, da zgodbe, ki jih vsakodnevno spremljamo v medijih, le niso tako enoznačne, kot jih predstavljajo novinarji.

Beseda je v nadaljevanju tekla o Zakonu o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev, ki nas opominja, da kljub 70. obletnici konca 2. svetovne vojne in grožnjam, da nam preti nova vojna, še vedno nismo pokopali vseh nedolžnih.

Gost večera je prisotnim razkril svoje navdušenje nad papežem Frančiškom in poudaril njegovo zavzetost za ohranitev družine, kot osnovne celice v družbi.

V zaključku smo se dotaknili še zdravega načina življenja, saj je znano, da je g. Peterle uspešno prebolel raka s postom, ki se ga redno loteva vsako leto. Povedal nam je še nekaj zanimivosti iz svojega življenja in službovanja v Bruslju.

Srečanje smo zaključili ob prijetnem klepetu vseh udeležencev, ki smo bili navdušeni nad slišanim v upanju, da nas Lojze Peterle kmalu spet obišče.