Ljudmilo Novak v parlamentu nadomestila Tadeja Šuštar

DELI:
09.07.2019, NSi

Po izvolitvi Ljudmile Novak za evropsko poslanko je njeno mesto v državnem zboru danes zasedla 28. letna Tadeja Šuštar. Nova poslanka NSi je od lokalnih volitev 2018 svetnica občine Domžale, še pred tem pa je opravljala funkciji podpredsednice in generalne sekretarke Mlade Slovenije, podmladka NSi.

Kdo je nova poslanka NSi?

Tadeja Šuštar je odraščala v Preserjah pri Radomljah, kjer je tudi obiskovala osnovno šolo. Gimnazijo je obiskovala na gimnaziji v Želimljah, nato pa se je vpisala na Biotehniško fakulteto. Leta 2016 je zaključila magistrski program Strukturne in funkcionalne biologije na Katedri za fiziologijo, antropologijo in etologijo. V času študija se je kot podpredsednica študentskega sveta Biotehniške fakultete za kakovost študija aktivno vključevala v študentsko politiko. Leta 2016 je zaključila tudi turistično šolo in pridobila naziv turistična tehnica. Po enem letu neuspešnega iskanja službe se je zaposlila kot taksistka v Ljubljani, kar je delala slabo leto. Avgusta 2018 je v podjetju AETAS dobila priložnost delati kot strokovna sodelavka v farmaciji.

Leta 2011 se je včlanila v Novo Slovenijo in tako začela svojo politično pot. Leta 2013 je bila prvič izvoljena v izvršilni odbor Mlade Slovenije, podmladka NSi, 2015 je postala njena generalna sekretarka in 2017 podpredsednica. Na državnozborskih volitvah je prvič kandidirala že 2014 in ponovno leta 2018, po izvolitvi Ljudmile Novak za evropsko poslanko pa je postala nadomestna poslanka NSi v državnem zboru.

Z današnjim dnem se je poslanski skupini NSi pridružila nova poslanka Tadeja Šuštar.

Objavil/a NSi dne Torek, 09. julij 2019