Ljudmila Novak: Zagovarjamo pravico do mame in očeta. Jazbec ne more ostati v SDH

DELITE TA
PRISPEVEK
12.11.2015, NSi

LjudmilaNovak_na_NK_1“Ves čas zagovarjamo pravice do mame in očeta, še posebej pa poudarjamo zasledovanje otrokovih največjih koristi in menimo, da spremenjena definicija ne zmore zagotavljati varstva teh naravno pripadajočih pravic. Če bi bila definicija o zakonski zvezi sprejeta, bi lahko imela za posledico vrsto predvidljivih in tudi nepredvidljivih sprememb v družbi, na katere opozarjajo strokovnjaki in civilna združenja,” je na novinarski konferenci poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak. Dodala je še, da bo stranka v referendumski kampanji nastopala samostojno, na terenu pa bo sodelovala z drugimi civilnimi iniciativami, ki delijo njihovo mnenje.

Predsednica NSi je ob tem spomnila, da je stranka že ob javni razpravi o noveli zakona o registraciji istospolne skupnosti dala svoje pripombe oz. predlog, da je možnost upoštevati tudi ugovor vesti. “NSi bo na kongresu stranke, ki bo 21. novembra v Dravogradu, sprejel tudi resoluciji v zvezi z omenjenim referendumom in migrantsko krizo,” je še napovedala Ljudmila Novak.

Migrantov iz Nemčije ne moremo sprejeti v Slovenijo, Nemčija naj jih pošlje v Grčijo

“Od predsednika vlade zahtevamo, da Nemčijo opozori, da Slovenija ne bo sprejela migrantov, ki jih bo Nemčija začela vračati. Od Nemčije pričakujemo, da bo migrante, ki jih ne želi, vrnila v prvo državo članico EU, kamor so ti ljudje prišli, torej v Grčijo,” pa je v luči migrantske krize poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak. “Če Slovenija ne bo suverena in varna država, ne bo zmogla zagotavljati niti humanitarnosti niti varnosti, zaradi česar bo v državi nastal kaos,” je še opozorila in pritrdila, da se NSi v danih razmerah zavzema za postavitev ograje na meji s Hrvaško. “Od vlade pa pričakujemo, da se bo znala dogovoriti o ukrepih s hrvaško vlado.”

Marko Jazbec ne more ostati na čelu SDH, Andrej Baričič pa ne more postati šef UKC Ljubljana

Državni zbor RS se bo 21. novembra tudi sestal na izredni seji, ki jo je zahtevala NSi zaradi kadrovanja v SDH in DUTB. “Z imenovanjem Marka Jazbeca na vrh SDH se je sesula glavna točka programa stranke Mira Cerarja – to je etika. Jazbec je bil namreč med leti 2009 in 2012 član uprave NLB, ki je v tem obdobju dosegla naslednje rezultate: leta 2009 87 milijonov evrov izgube, leta 2010 202 milijona evrov izgube, leta 2011 239 milijonov evrov izgube in leta 2012 274 milijonov evrov izgube. Ti podatki nikomur, ki je bil del vodstva NLB, ne morejo biti v ponos, kažejo pa tudi na posameznikove vodstvene sposobnosti in strokovne kompetence,” je poudarila Ljudmila Novak. “Imenovanje Marka Jazbeca je zato naravnost škandalozno in kaže na to, da je vlada Mira Cerarja povsem izgubila moralni in etični kompas, na katerega je stavila pred volitvami,” je še dodala in spomnila, da bo NSi uporabila vsa parlamentarna sredstva, če bo vlada na mesto generalnega direktorja UKC Ljubljana imenovala Andreja Baričiča.