Ljudmila Novak v Odmevih: Zakon o prikritih grobiščih in pokopu je dobil veliko podporo, čas je za prihodnost

DELITE TA
PRISPEVEK
10.07.2015, NSi

IMG_6068“Zakon o prikritih grobiščih in pokopu žrtev je podprlo 44 poslancev, 19 jih je bilo proti. Glede na to, da imamo v NSi samo 5 poslancev, mislim, da je zakon dobil veliko podporo. Tudi tisti, ki so se vzdržali, so pripomogli k temu, da je bil zakon sprejet,” je v oddaji Odmevi na TV Slovenija 1 dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

“V NSi verjamemo, da bo zakon končno začel reševati probleme, in da 70 let po koncu vojne končno pokopljemo vse mrtve in opravimo to civilizacijsko dolžnost. Na drugi strani pa je pomembno, da bomo zdaj lahko več časa posvetili sedanjim problemom in prihodnosti,” je poudarila predsednica NSi.

“Škoda je, da neprestano namenjamo enemu problemu toliko časa, in da se vrtimo kot mačke okoli vrele kaše. Verjamem, da bo ta zakon vendarle pripomogel k temu, da se bodo težave na tem področju začele reševati. Ta tema ne sme biti nenehno glavna tema v političnih razpravah. Ne sme se jo nenehno izrabljati za politikantstvo in nabiranje političnih točk. Vemo, da imamo še veliko drugih problemov. Pustimo, da se zdaj težave na tem področju s pomočjo tega zakona začnejo končno reševati. Sicer je pomembno, da govorimo tudi o boleči preteklosti, vendar na dostojen in spraven način. Večino časa in moči pri političnem delu pa moramo namenjati aktualnim problemom in pogledu v prihodnost,” je v Odmevih na TV Slovenija še poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak.

CELOTNO ODDAJO SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ.