Ljudmila Novak: SDS očitno nima dovolj kadrov, Aleš Hojs se bo moral odločiti

DELITE TA
PRISPEVEK
13.07.2015, NSi

_MG_4078“SDS očitno nima dovolj strokovno usposobljenih kadrov, zato posega po članih NSi. Gospod Hojs se bo kot član NSi moral odločiti, na katerem stolčku želi sedeti. Nihče ne more služiti dvema gospodarjema hkrati.” Tako je predsednica NSi Ljudmila Novak v izjavi za medije komentirala odločitev nekdanjega podpredsednika NSi Aleša Hojsa, da postane član strokovnega odbora za obrambo pri stranki SDS.

“Gospodu Hojsu sem ponudila vodenje infrastrukturnega odbora, a je ta to priložnost zavrnil, za kar mi je žal. Dejal je še, da pol leta ne bo deloval v politiki. Logično bi bilo, da bi gospod Hojs, preden se je odločil za včlanitev v strokovni odbor SDS, najprej izstopil iz NSi. Zdaj se bo moral odločiti, katera stranka je zanj glavna,” je še odločno poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak.

Dodala je še: “Delo NSi zaradi Hojsove odločitve nikakor ni in ne bo okrnjeno. Sodelovanje v SDS je Hojsova osebna in svobodna odločitev, ki na nadaljnjo odgovorno politiko NSi za zdravo prihodnost vseh državljank in državljanov ne bo vplivala. K nam prihajajo novi kadri, imamo svojo Ekipo za prihodnost.”

Na vprašanje, kako ocenjuje sodelovanje z SDS, pa je predsednica NSi odgovorila: “To sodelovanje je občasno boljše, sicer pa ne posebej zgledno. NSi ima konstruktivno in pošteno politiko. Ne želimo in ne bomo podpirali tistega za kar menimo, da ni v dobrobit zdrave prihodnosti Slovenije.”

“Velik spodrsljaj vlade je prodaja državnega premoženja”

Predsednica NSi Ljudmila Novak sicer leto vladanja Mira Cerarja ocenjuje kot počasno. “Hitreje bi bilo treba sprejeti reforme na področju zdravstva in davčne politike. Gospodarstvo potrebuje več pomembnih ukrepov. Velik spodrsljaj zdajšnje vlade pa je prodaja državnega premoženja oziroma iskanje odgovornih lastnikov. Koalicija je različno naklonjena iskanju odgovornih lastnikov, s čimer se na škodo državljanov zmanjšuje vrednost podjetij in državnega premoženja. Odpravljanje administrativnih ovir, vzpostavljanje ugodnejših pogojev za gospodarstvo in zdravstvena reforma morajo biti temeljne usmeritve za nadaljnje delo,” še meni predsednica NSi Ljudmila Novak.