Ljudmila Novak: Ravnanja Orbana niso demokratična

DELI:
12.03.2019, NSi

“Zaenkrat smo v isti politični skupini. A ravnanja Viktorja Orbana niso demokratična in temu nasprotujemo,” je v oddaji Studio City na TV Slovenija 1 dejala Ljudmila Novak, prva kandidatka NSi na prihajajočih volitvah v Evropski parlament.

“Orban ima v nekateri ozirih prav, da se mora Evropska unija reformirati. A potreben je dialog. Orban mora izpolniti tri pogoje Manfreda Webra. Če bo to storil, bo lahko ostal v EPP,” je še dodala in spomnila, da do izpolnitve pogojev NSi predlaga Orbanovo zamrznitev članstva v EPP.

Po njenem mnenju bo predsednik madžarske vlade tudi krepko premislil, ali se mu zaradi vpetosti v evropsko gospodarstvo splača zapustiti največjo evropsko politično družino. “Orban je gospodarsko odvisen od nekaterih zahodnih držav,” je še pristavila.

Ena vodilnih tem v prihajajoči evropski kampanji bodo migracije. “Ilegalnih prehodov čez mejo je vedno več. O tem poročajo celo nekateri župani, ko pospravljajo odvržene obleke migrantov. Čas za odstranitev žice ob meji še ni prišel. Evropska unija bo zagotovo morala v prihodnosti bolje nadzorovati svoje zunanje meje,” je v Studiu City dejala Ljudmila Novak, a ob tem poudarila, da je ljudem v stiski potrebno pomagati, vendar ne tihotapcem, ki služijo z ljudmi v stiski.

Celotno oddajo si lahko pogledate TUKAJ.