Ljudmila Novak po izvolitvi za evropsko poslanko: V Bruslju bom zavzeto delala za dobro Slovenije

DELI:
28.05.2019, NSi

»Obljubljam, da bom zavzeto delala za dobro Slovenije v Evropskem parlamentu. Ne znam igrati na ogrlice, znam pa veliko pozitivnega povedati o Sloveniji in ravno po tem me bodo zagotovo poznali v Evropskem parlamentu,” je po objavi rezultatov volitev v Evropski parlament povedala Ljudmila Novak

Nova evropska poslanka se je zahvalila vsem, ki so ji na volitvah podelili glas. Pri zahvali pa ni pozabila omeniti moža, ki ji je po njenih besedah ves čas stal ob strani na politični. Prav tako se je zahvalila Lojzetu Peterletu, ki jo je uvedel v evropsko politiko leta 2004, ko sta bila oba evropska poslanca.

Predsednik stranke Matej Tonin je izrazil zadovoljstvo nad tem, da smo v NSi dosegli cilj volilne kampanje, to je preseči deset odstotkov in dobiti vsaj enega evropskega poslanca. »Po vsem, kar je storila Ljudmila Novak za NSi je pravično, da je bila izvoljena. Glede na njene izkušnje stranka v Evropski parlament pošilja preudarno in modro poslanko, ki se bo lahko spopadla z izzivi, ki so pred EU,« je povedal Matej Tonin.

Nova Slovenija je prepričala 52.244 volilcev, kar je na koncu pomenilo 11,06% vseh glasov.