Ljudmila Novak: Oviranje nujne razprave o kritičnem stanju družinske medicine je nedopustno

DELI:
13.02.2019, NSi

Ljudmila Novak je na današnji novinarski konferenci ponovno predstavila razloge za sklic nujne seje parlamentarnega odbora za zdravstvo, kjer bi opravili razpravo o kritičnem stanju na področju družinske medicine. Opozorila je, da je odlašanje z nujnim sklicem seje odbora za zdravstvo neosnovano in nedopustno. Zato je pozvala predsednika odbora dr. Franca Trčka, da sejo čim prej skliče.

Kot je dejala poslanka NSi, se problemi na področju družinske medicine kopičijo, družinski zdravniki so preobremenjeni, na njih se prelaga ogromno administrativnega dela, zato prihaja do izgorelosti in možnosti napak pri delu, kar ogroža paciente.

»Ministra za zdravje pozivamo, da prisluhne opozorilom Zdravniške zbornice Slovenije in drugim združenjem, ki delajo na tem področju, saj probleme poznajo iz prve roke. Le tako bodo lahko našli prave rešitve,« je dejala Ljudmila Novak.

dr. Trček z različnimi izgovori nagaja pri sklicu nujne seje odbora za zdravstvo

Hkrati je opozorila, da je odlašanje z nujnim sklicem seje odbora za zdravstvo neosnovano in nedopustno.

»Naša zahteva za sklic nujne seje zadošča vsem formalnim pogojem, zato pozivamo predsednika odbora dr. Franca Trčka, da sejo čim prej skliče. Izgovori, da seje ne more sklicati, ker je gradivo za sejo pripravljeno premalo poglobljeno, ne vzdrži osnovne presoje. Če dr. Trček nujne seje ne bo pravočasno slical, bomo to informacijo preneseli na kolegij predsednika državnega zbora. Zdi pa se, da je problem v tem, da je dr. Trček zamudil čas, ko bi sejo lahko sklical sam kot predsednik odbora za zdravstvo, sedaj ko ga je NSi prehitela, pa nam želi z različnimi izgovori nagajati,« je še pojasnila Ljudmila Novak.

Več o tej temi si lahko preberete TUKAJ.