Ljudmila Novak ob predstavitvi liste NSi: Evropi vračamo zaupanje

DELI:
13.04.2019, NSi

“Želimo si močno EU, ki nam zagotavlja mir. Vemo, da ima EU svetlo prihodnost, če bo sodelovala, imela manj birokracije in če bo bolj gledala na ljudi. Kandidati na listi NSi se bomo zavzemali, da Evropi vrnemo zaupanje in da Slovenija v EU dobi ugledno mesto,” je ob današnji predstavitvi kandidatov in programa NSi za volitve v Evropski parlament dejala nosilka liste Ljudmila Novak.

Pojasnila je, da program nosi naslov Zaupanje (v celoti si ga lahko preberete TUKAJ), saj se zavedamo, da EU potrebuje zaupanje ljudi, da se bo lahko razvijala tudi v prihodnje. EU potrebuje modre in strokovne poslance, ki jih na listi NSi ponujamo. Želimo si, da naši ljudje zopet najdejo zaupanje v EU in v evropsko politiko,” je še dodala nosilka liste NSi in izrazila hvaležnost Lojzetu Peterletu, ki je oral ledino in na prvih evropskih volitvah odločilno pripomogel k zmagi stranke in k temu, da je lahko tudi sama nabirala izkušnje v evropskem parlamentu.

Ljudmila Novak je še izpostavila, da je EU zagotovilo za ohranjanje miru, večje varnosti, medsebojnega sodelovanja, spoštovanja in povezovanja. “Zavedamo se tudi njenih slabosti, krize inštitucij, rahlega oddaljevanja od ljudi zaradi reševanja bank, brexita ali migracij, kar je zadnje čase šibilo zaupanje vanjo. A prepričana sem, da lahko s pametno in povezovalno politiko in iskanjem rešitev Evropa znova postane močnejša”, je bila odločna Novakova.

Evropa nam zagotavlja mir in blagostanje

“Nekateri bi si želeli šibko Evropo, mi pa želimo močno, kredibilno Evropo in Evropo blagostanja, v katero si želijo priti številni ljudje. Nobena povezava v svetu še ni bila tako trdna in ni trajala toliko časa ter ni omogočala takšne gospodarske rasti in sodelovanja. Predvsem pa nam zagotavlja mir, kar je zelo pomembno na območju, kjer so se v zgodovini odvijale številne vojne,” je dejala nosilka liste.

Matej Tonin: Evropa je pred številnimi izzivi

Na novinarski konferenci ob robu letnega posveta je spregovoril tudi predsednik NSi Matej Tonin, ki je dejal, da je Evropa pred številnimi izzivi, tako od znotraj kot od zunaj, izzivi pa prihajajo tako z vzhoda kot z zahoda. “Krepi se Kitajska, prebuja se Rusija, tudi Amerika postaja bolj nepredvidljiva, zato okolje, s katerim se srečujemo, postaja vse večji izziv. Tu so še migracije, s katerimi se soočamo že od leta 2015, in postajajo pomembna tema, s katero se bo v prihodnosti ukvarjala Evropska unija,” je dejal.

Matej Tonin je še izrazil prepričanje, da je potrebno v Evropo poslati najboljše, izkušene, kompetentne, predvsem pa energične ljudi, ki bodo znali izpostavljati prave teme in se modro odločati. “Kdorkoli bo na teh volitvah svoj glas oddal za NSi, bo dobil garancijo, da bo EU močna tudi v prihodnosti in da se bo okrepila tudi slovenska identiteta,” je svoj nagovor zaključil predsednik NSi.

V stranki smo kandidate za volitve za Evropski parlament sicer predstavili že pred časom. Nosilka liste je nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak, za njo pa so razvrščeni, vodja poslanske skupine Jožef Horvat, evropski poslanec Lojze Peterle, poslanka Iva Dimic, Mojca Erjavec, Katja Berk Bevc, dr. Franci Demšar in dr. Žiga Turk.

EVROPI VRAČAMO ZAUPANJE – predstavitev liste NSi za volitve v Evropski parlament

Objavil/a NSi dne Sobota, 13. april 2019