Ljudmila Novak: Nihče ne sme biti poslanec zaradi plače

DELI:
05.04.2019, NSi

“Nihče ne sme biti evropski poslanec zaradi plače. Ampak mora biti prva naloga, kaj lahko jaz s svojim znanjem in sposobnostmi naredim za ljudi v tej instituciji. In če volivci to prepoznajo, potem te tja pošljejo,” je v intervjuju za RTV Maribor dejala nosilka liste EU pri NSi Ljudmila Novak.

“Škoda je, da Slovencev volitve v evropski parlament ne zanimajo. Se ljudje spomnijo življenja pred vstopom Slovenije v EU? Se ljudje spomnijo, da nam je EU dala odprte meje, nove gospodarske priložnosti? In kar je najpomembneje, ali se ljudje zavedajo, da EU zagotavlja mir v Evropi že več kot 70 let?” je v intervjuju za TV MB poudarila Ljudmila Novak.

Nekdanja predsednica NSi, ki je stranko vodila kar 10 let, je ob tem še jasno dodala, da Evropska unija sicer ni idealna, a to po njenem prepričanju ne pomeni, da jo je potrebno rušiti. “Če želimo EU podreti, menim, da se nam ne obeta nič dobrega. Kaj pa je Slovenija v svetu brez EU?” se je vprašala Ljudmila Novak in znova poudarila: “Evropsko unijo je potrebno izboljšati, za kar bo potrebno veliko energije. A nikakor ne smemo govoriti o razpadu EU.”

Nekdanja predsednica NSi, ki je stranko vrnila v DZ, se je ob tem v intervjuju spomnila tudi na svojega očeta.

“Ker ste me v preteklosti mnogi spraševali, od kje izvira moja trdnost, in ker ta vprašanja dobivam še danes, sem se odločila, da v tokratnem intervjuju za RTV MB spregovorim tudi o svojem očetu,” je po objavi intervjuja na TV MB pojasnila na Facebooku.

Izsek intervjuja si lahko pogledate TUKAJ.