Ljudmila Novak: Naslednik ministra Lebna naj nadaljuje dobro delo in boj z lobiji

DELI:
28.02.2019, NSi

»Koliko je minister Leben vpleten ali kriv, ne vem, zato si želim takojšnje preiskave. Senca suma pri tej aferi je padla tudi nanj. To obžalujem, ker je dejansko je začel urejati stvari. Se pa bojim, da lobiji kljub ministrovemu odstopu ostajajo, če so v ozadju res pritiski, ker je pač začel reševati nekatere stvari. To pa je zaskrbljujoče,« je v včerajšnji oddaji Odmevi Ljudmila Novak komentirala odstop ministra.

Ministra Lebna je pohvalila, saj je po njenem mnenju začel urejati stvari na ministrstvu za okolje, kjer so potrebne spremembe. »Zato upam pa, da bo nov minister, ki bo prišel, trden v svojih odločitvah in bo nadaljeval takšno delo. Tudi v Moravčah imamo primer odlaganja odpadkov, kjer je minister začel stvari reševati In zato seveda obstaja upravičen sum, da je ta afera Maketa bila nekako privlečena na površje zato, da se odstrani ministra Lebna. Takšne domneve imam tudi sama. Vprašanje pa je, če minister Leben ne bi tako odločno delal na ministrstvu za okolje, ali bi ta maketa sploh prišla na površje,« je dodala poslanka NSi.

Izpostavila je tudi, da se vlada ukvarja bolj sama s sabo, kot s konkretnim delom. »Čas je, da vlada dejansko začne z delom, saj se ustvarja vtis, da so edini uspehi te vlade tedenski odstopi,« je povedala.