Ljudmila Novak na uradnem obisku na Cipru

DELITE TA
PRISPEVEK
05.10.2015, NSi

LNovak_Ciper_obiskPredsednica NSi Ljudmila Novak se na povabilo predsednika Državnega zbora z delegacijo udeležuje uradnega obiska Republike Ciper, kjer se bo srečala s predsednikom Predstavniškega doma Republike Ciper, predsednikom parlamentarne Skupine prijateljstva Ciper-Slovenija, ciprskim ministrom za energijo, gospodarstvo, industrijo in turizem ter z nadškofom Cipra msgr. Chrisostomosom II.

Jutri se bo delegacija Državnega zbora sestala še z županom Nikozije in člani mestnega sveta ter s ciprskim ministrom za zunanje zadeve. Osrednje teme pogovorov bodo sodelovanje med državama na različnih področjih, s poudarkom na možnostih za krepitev gospodarskega sodelovanja, seznanitev z diplomatskimi prizadevanji za rešitev ciprskega vprašanja,  diplomacija malih držav, sodobni varnostni izzivi in aktualna dogajanja v mednarodni skupnosti. LNovak_Ciper_obisk_2

Obisk Cipra se ponuja tudi kot priložnost za razmislek o tesnejšem sodelovanju držav članic EU, ki so geografsko locirane na njenem obrobju ter za izmenjavo pogledov na aktualne teme EU z gospodarsko-finančnega, energetskega in okoljskega področja.