Ljudmila Novak na Radiu Ognjišče: Vladna koalicija ne kaže skoraj nobenega posluha za sodelovanje

DELI:
21.12.2017, NSi

V oddaji »Pogovor o« na Radiu Ognjišče je sodelovala predsednica NSi Ljudmila Novak. Z njo so se na radiu pogovarjali o aktualnih političnih zadevah.

Uvodoma je bila Ljudmila Novak kritična, da vladi ni uspelo uveljaviti ustavne odločne o zasebnem šolstvu. Po njenih besedah je šlo pri tem vprašanju za popolno sprenevedanja tako premiera Mira Cerarja kot tudi predsednika državnega zbora Milana Brgleza.

Predsednico NSi moti tudi, da vladna koalicija presliši dobre predloge opozicije in ne kaže skoraj nobenega posluha za sodelovanje. Pri tem je predstavila mnoge predloge, ki jih je NSi letos že predlagala, pa niso bili sprejeti.

V luči aktualnih razmer v zdravstvu je zelo negativno ocenila tudi delo ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. »Ministrica ni naredila nobene prave reforme, ker se ni želela niti pogovarjati z različnimi zainteresiranimi stranmi oz. z izvajalci v zdravstveni dejavnosti. Te poteze in zakoni, ki jih je predlagala, niso pomenili koraka naprej ampak korak nazaj,« je še povedala Ljudmila Novak.

Celotno oddajo lahko poslušate TUKAJ.