Ljudmila Novak na Kanalu A: Močnejši kot bomo, lažje bomo izpolnjevali naš program

DELITE TA
PRISPEVEK
05.08.2015, NSi

IMG_7113“Obžalujemo, da prav koalicijske stranke, ki so sprejele seznam 15. podjetij za prodajo, med katerimi je tudi Telekom Slovenije, zdaj, ko bi v resnici lahko prišlo do prodaje, protestirajo oziroma vodijo čudno politiko in s tem zmanjšujejo vrednost Telekoma,” je v oddaji Svet na Kanalu A dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

“Iz borznega grafa je jasno razvidno, kako je v zadnjem letu padala delnica Telekoma. Iz skoraj 160 evrov je padla pod 90 evrov. Politično dogajanje močno vpliva na vrednost podjetja. Podjetja morajo dobiti odgovorne lastnike,” je še pristavila predsednica NSi.

Ljudmila Novak je obenem poudarila, da je NSi desnosredinska stranka s konservativnimi vrednotami in sodobnim pogledom na svet in življenje. “Iščemo odgovore za prihodnost,” je povedala in izrazila prepričanost, da bo podpora NSi rasla. “Dokazali smo, da znamo resno delati, da smo konstruktivni, in da lahko sodelujemo z vsakim, ki ima dobre in poštene namene ter želi narediti nekaj dobrega za Slovenijo,” je v oddaji Svet na Kanalu A dejala predsednica NSi.

“Pogosto so nas vabili v različne vlade, vendar smo se vedno odločili, da je smiselno biti v vladi, če bomo lahko do neke mere uresničevali svoj program. Če pa tega ne moremo, pa seveda to ni smiselno,” meni Ljudmila Novak.

Kot predsednica NSi je Ljudmila Novak še dejala, da stranka nagovarja vse tiste, ki vidijo v krščanski demokraciji prihodnost, in ki menijo, da vodimo pravo politiko. “Lansko leto nas je podprlo veliko gospodarstvenikov. Kot veste je bil naš program ocenjen kot najboljši gospodarski program, zato smo dobili veliko podpore prav iz gospodarstva. Po drugi strani pa je v naši stranki precej mladih, imamo tudi nekatere mlade poslance, s čimer nagovarjamo tudi mlade. Pomembno je, da je NSi stranka vseh generacij, in da smo vedno na pravi strani. Torej na strani ljudi. Močnejši kot bomo, lažje bomo izpolnjevali naš program, ker menimo, da je dober za Slovenijo,” je v oddaji Svet na Kanalu A še poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak in v luči 15. obletnice ustanovitve stranke za jesen še napovedala izhodišča za zdravstveno reformo in spomnila na ukrepe NSi za nižje davke.