Ljudmila Novak na delovnem obisku v regiji Ptuj-Ormož

DELI:
31.01.2009, NSi
Predsednica NSi Ljudmila Novak in glavni tajnik Robert Ilc sta se v okviru delovnega obiska v regiji Ptuj – Ormož srečala s predstavniki občinskih odborov NSi, udeležila sta se občinske konference mestnega odbora NSi Ptuj in regijske konference RO NSi Ptuj – Ormož. Še prej pa sta ju v svojih občinah sprejela župana NSi in sicer Rajko Janžekovič, župan Dornave in Mirko Cvetko, župan Sv. Tomaža.

Župan občine Dornava, Rajko Janžekovič je predsednici in glavnemu tajniku NSi najprej predstavil delovanje in uspehe občine v dosedanjem delu mandata. Župan je skupaj s svetniki povabil visoka gosta NSi na kosilo, kjer so v neformalnem pogovoru razpravljali o ambicioznih načrtih, ki si jih je občina zadala in jih bo tudi izpeljala do konca mandata 2006-2010.

Sledil je obisk pri županu občine Sveti Tomaž v Slovenskih Goricah, Mirku Cvetku. V omenjeni »mladi» občini, ki je nastala leta 2006 z razdelitvijo bivše občine Ormož, je župan predstavil probleme, ki pestijo občino in njene prebivalce.

Po zaključenem obisku v občini Sveti Tomaž sta se predsednica in glavni tajnik odpravila na Ptuj, kjer ju je takoj sprejel predsednik Mestnega odbora NSi Ptuj, Janez Rožmarin. Ob tej priložnosti so se v mestnem odboru NSi Ptuj odločili, da bodo izvedli tudi volilni konferenco mestnega odbora. Ljudmila Novak je na konferenci predstavila delo stranke po predčasnem kongresu in povedala, da so vse moči že usmerjene v prihajajoče volitve v Evropski parlament. Glavni tajnik je predstavil delo glavnega tajništva, poudaril je, da so volitve v EP naša priložnost, ki jo moramo izkoristiti. Oba gosta sta vse prisotne članice in člane povabila k sodelovanju v kampanji za volitve EP.

Na letni konferenci so članice in člani izvolili tudi nov, 11 članski odbor. Predsednika bo omenjeni odbor izvolil na 1. konstitutivni seji.

Ob koncu obiska sta se udeležila še seje regijskega odbora NSi Ptuj – Ormož. Prisotni so bili predsedniki občinskih odborov NSi iz omenjene regije. Predsednica je delo regijskega odbora zelo pohvalila, povedala je, da je RO Ptuj – Ormož eden najbolj dejavnih in aktivnih regijskih odborov NSI v Sloveniji.  

Predsednica je obiskala tudi lokalne medije. Podala je dva intervjuja in sicer za Radio Ptuj ter Radio Štajerski tednik. Udeležila se je tudi pogovora na SIP TV in Ptuj TV.