Ljudmila Novak: Mlade je treba izobraževati za domoljubje, inovativnost in podjetnost

DELI:
05.05.2018, NSi

V oddaji Pogovor o na Radiu Ognjišče je nastopila poslanka NSi Ljudmila Novak in spregovorila o izobraževanju in šolstvu. Odgovorila pa je tudi na vrsto vprašanj, ki ostajajo na tem področju nerešena.

Odhajajoča vlada se na primer hvali z novelo zakona o visokem šolstvu, z zakonom o vajeništvu, tudi zakonom o športu, s tem, da je več sredstev namenjenih znanosti. A Ljudmila Novak je prepričana, da tudi na področju šolstva vlada v zadnjih letih ni dosegla velikih dosežkov. »Moram reči, da se ni zgodilo nič velikega, odločujočega in zelo pomembnega. Kljub trudu, ki je bil viden, rezultati niso prav bogati,« je bila jasna poslanka NSi.

Spregovorila je tudi o programu NSi, ki za področje izobraževanja predvideva več izobraževanja na področju domoljubja, pa tudi inovativnosti in podjetnosti.

»Mi smo naš program zgradili na kompetencah, ki jih je sprejela tudi Evropska unija: na primer komunikacija v materinem jeziku, socialna in državljanska kompetenca – več ukrepov vzgajati in izobraževati za domoljubje, državljansko pismenost in demokratične vrednote – inovativnost in podjetnost,« je povedala Ljudmila Novak.

Celoten posnetek oddaje lahko poslušate TUKAJ.