Ljudmila Novak: Matej bo s svojo ekipo na volitvah dosegel odličen rezultat

DELI:
01.02.2018, NSi

Ljudmila Novak je na včerajšnji seji Sveta NSi odstopila, nadaljnje vodenje stranke pa je bilo zaupano Mateju Toninu. Kot je dejala, je bila odločitev težka, saj so pomembne odločitve vedno težke. A prepričana je, da ima mlajša generacija več energije za vodenje stranke. V Mateju Toninu vidi naslednika, ki bo poskrbel za odličen rezultat stranke.

Mladi imajo več energije

»Odločitev je padla. Ni bila lahka. Ne zato, ker se ne bi želela odpovedati funkciji, ampak zato, ker so vse pomembne odločitve težke. Ta odločitev je bila težka, ker smo le nekaj mesecev proč od parlamentarnih volitev. To pomeni, da nas čaka težek izziv in tekma bo huda, za to pa bo potrebno veliko energije. Te pa imajo mladi več. Prepričana sem, da Slovenija potrebuje krščansko demokratsko stranko in da bo Matej s svojo ekipo na volitvah dosegel odličen rezultat,« je dejala predsednica.

Malo je takih, ki bi kot Matej prevzeli odgovornost

Pri izbiri naslednika zanjo ni bilo dvoma. »Matej Tonin ima že kar veliko političnih izkušenj. Verjamem, da bo dober vršilec dolžnosti, jeseni imamo volilni kongres in prepričana sem, da bo s svojo ekipo in tudi z mano na volitvah naredil odličen rezultat,« je prepričana. Obenem je poudarila, da ji je bil Matej Tonin v preteklih letih, ko sta tesno sodelovala, v veliko pomoč, predvsem pri pisanju programa.

Novemu vršilcu dolžnosti predsednika stranke je zaželela vso srečo pri vodenju stranke. »Biti politik je težka naloga in le malo je takih, ki so pripravljeni prevzeti odgovornost. Zato sem hvaležna Mateju, da je pogumno sprejel to odgovornost. Stranko bo vodil v svojem stilu in tako je prav,« je svojem govoru še dejala nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak.