Ljudmila Novak in Matjaž Trontelj ob 15. obletnici NSi o ukrepih za nižje davke in zdravstveni reformi

DELITE TA
PRISPEVEK
04.08.2015, NSi

15let_1“NSi bo še naprej delovala kot zmerna desnosredinska stranka, a z modernim pogledom na potrebe človeka in gospodarstva,” je predsednica NSi Ljudmila Novak povedala na novinarski konferenci ob 15. obletnici ustanovitve stranke, na kateri je poleg nje sodeloval še predsednik Sveta NSi Matjaž Trontelj. “Ljudje od nas veliko pričakujejo. Predvsem stabilnost in kredibilnost. Smo stranka, ki je sprejemljiva za zmerne stranke, na določenih projektih pa lahko sodelujemo s katerokoli stranko, če imamo sorodna stališča. NSi je na pravi strani, ker je na strani ljudi,” je poudarila Ljudmila Novak.

Predsednica NSi je obenem napovedala, da bo stranka jeseni predstavila zdravstveno reformo. “S svojim delovanjem želimo pripomoči k boljšemu delovanju zdravstvenega sistema in Slovenije. Reforme so nujno potrebne,” meni Ljudmila Novak, ki je obenem tudi spomnila, da je NSi junija predstavila prvih pet ukrepov za nižje davke.

“V središče našega programa postavljamo gospodarstvo, ker samo močno gospodarstvo ohranja socialno državo. Močnejše kot je gospodarstvo, manj je potrebnih socialnih pomoči. V NSi želimo, da bi bilo čim manj ljudi potrebnih socialnih pomoči. Ukrepe za nižje davke bomo jeseni tudi predstavili vladi in jih poskušali uveljaviti v Državnem zboru RS,” je napovedala predsednica NSi.

Obenem je izrazila tudi zadovoljstvo, ker je stranka prek posebne spletne strani (www.nsi.si/ukrepi) dobila več kot 50 dodatnih predlogov za nižje davke. “Vse predloge bomo skrbno preučili in uskladili z našim gospodarskim programom. Želimo spodbuditi konkurenčnost gospodarstva in razbremeniti najnižji in srednji sloj, s čimer bi zagotovili višji življenjski standard,” je še dodala predsednica NSi.

Matjaž Trontelj: Predlogi zdravstvene reforme so v zadnji fazi čiščenja

Predsednik Sveta NSi in član strokovnega odbora za zdravstvo Matjaž Trontelj pa je poudaril, da stranka ima odgovore za izzive prihodnosti med katerimi je na visokem prioritetnem mestu tudi zdravstveni sistem. “V okviru strokovnega odbora za zdravstvo ekipa strokovnjakov pripravlja korenite predloge, ki so že v zadnji fazi čiščenja pred ključnim dokumentom. Želimo si spodbuditi določeno konkurenčnost in zagotoviti bolj stabilen in prijazen zdravstveni sistem,” je povedal Matjaž Trontelj.

Kot predsednik Sveta NSi, ki je najvišji organ stranke med dvema kongresoma, je še dodal: “Svet stranke bo te predloge obravnaval na prvi jesenski seji.”