Ljudmila Novak in avstrijska veleposlanica potrdili dobro sodelovanje med državama

DELI:
27.03.2018, NSi

Parlamentarna skupina prijateljstva z Avstrijo, ki ji predseduje Ljudmila Novak, je danes v državnem zboru na obisku gostila veleposlanico Republike Avstrije mag. Sigrid Berka.

Člani skupine prijateljstva z Republiko Avstrijo so na zadnjem srečanju v tem mandatu izrazili dobro sodelovanje in visoko raven dialoga med parlamentoma obeh držav. Ljudmila Novak je dejala, da je v zadnjih nekaj letih med državama prišlo do pomembnih premikov pri krepitvi sožitja med večinsko skupnostjo in slovensko narodno skupnostjo v Avstriji. Prav tako je nekdanja predsednica NSi izrazila zadovoljstvo, da je bila na koroških deželnih volitvah izvoljena predstavnica slovenske narodne skupnosti Ana Blatnik.

S 1. julijem bo Avstrija prevzela tudi predsedovanje EU in ob tej priliki je Ljudmila Novak veleposlanico še vprašala, kateri bodo poudarki avstrijskega predsedovanja. Mag. Sigrid Berk je pojasnila, da bodo največ pozornosti dali migracijski in varnostni politiki, krepitvi demokracije znotraj EU, širitvi evropskih integracij na Zahodni Balkan ter digitalizaciji in njenemu nadzoru.