Ljudmila Novak: Evropa je v prelomnih časih, zato potrebuje izkušene politike

DELI:
23.04.2019, NSi

Ob uradni vložitvi kandidature NSi za volitve v Evropski parlament na Državno volilno komisijo sta predsednik NSi Matej Tonin in nosilka liste Ljudmila Novak volivce pozvala, da namenijo glas listi NSi.

Predsednik NSi je prepričan, da je glas za NSi najbolj varna in zanesljiva izbira. »NSi je danes vložila listo za volitve v Evropski parlament. Vložili smo jo s podpisi sedmih poslancev. To je za vse, ki se bodo 26. maja udeležili volitev najbolj varna in zanesljiva izbira. Energična in preverjena lista, ki ima znanje in vizijo, predvsem pa želi krepiti slovensko identiteto v Evropi in delati Evropo močno. Na listi imamo kandidate, ki poosebljajo našo politiko in naše vrednote, da je potrebno Evropo graditi na dialogu in povezovanju,« je po vložitvi kandidature NSi uvodoma povedal predsednik NSi Matej Tonin.

Nosilka liste NSi pa je izpostavila predvsem to, da Evropa potrebuje izkušene politike, ki bodo delovali v prid Slovenije in EU. »Lista NSi gre po zaupanje volivcev. V Evropsko unijo želimo vrniti zaupanje. Z našim delom smo že dokazali, da znamo delati konstruktivno in za dobro Slovenije ter EU. Na listi smo kandidati z evropskimi izkušnjami, zato vemo, da Evropa v teh prelomnih časih potrebuje izkušene politike, ki bodo delovali konstruktivno, povezovalno in ki bodo iskali rešitve za prihodnost,« je dejala.