Ljudmila Novak: Bodo veljali enaki vatli kot za ministra Lebna tudi za nadzornike in direktorje državnih podjetij?

DELI:
04.03.2019, NSi

»Pred nekaj dnevi je odstopil minister za okolje Jure Leben. Okoli tega smo lahko slišali različne zgodbe in ugibanja. Glede na to, da ste dejali, da je Jure Leben dober okoljski minister, ali je po vašem mnenju resničen vzrok za to afero maketa oziroma ali je minister Leben tisti, ki je pri tem nosil največjo odgovornost? Ali gre morda le za zgodbo s pomočjo katere se je odstavilo ministra, ki je začel reševati probleme na področju okoljske problematike?« je na seji državnega zbora predsednika vlade vprašala Ljudmila Novak.

Zanimalo jo je tudi ali bo premier tudi prihodnjemu ministru stal ob strani, da bo lahko urejanje okoljske problematike nadaljeval ali pa bo ob morebitnem nadaljnjem sendviču ali paštetah tudi v prihodnje minister mora odstopiti, ko se bodo pojavile nove afere. »Vemo, da je to področje izjemno pomembno in problemi so se nakopičili, saj je tu zadaj tudi veliko denarja. Minister je morda moral oditi, ker je napovedal spremembe. Zato me še bolj zanima, kako boste v prihodnosti ravnali,« je še izpostavila poslanka NSi.

Ljudmilo Novak je zanimalo tudi, če bo predsednik vlade ravnal z vsemi tako striktno kot z ministrom Lebnom. »Vemo koliko primerov je v Sloveniji, ko je kdo dobil kredite, ki jih ni nikoli vrnil. Govorim tudi o odgovornosti v bankah, v državnih podjetjih. Zato me zanima ali boste tudi v takšnih primerih tako striktni, ko bo šlo za imenovanje nadzornikov in direktorjev državnih podjetij?« je premiera vprašala poslanka NSi.

Celotno poslansko vprašanje in odgovor premiera lahko preberete TUKAJ.