LJUDJE OSTAJAJO BREZ ZDRAVNIKA, VLADAJOČA KOALICIJA PA SE NAMESTO UKREPANJA PRIDRUŽUJE PROTESTOM

DELI:
10.01.2023, NSi

»V Novi Sloveniji resnično obžalujemo, da je prišlo v zdravstvu do takšnega stanja, da bi lahko že govorili o izrednih razmerah. Menimo, da so ljudem kršene njihove osnovne pravice do zagotavljanja učinkovite zdravstvene oskrbe,« je bila uvodoma jasna poslanka ter podpredsednica NSi dr. Vida Čadonič Špelič.

Prepričana je, da je pravica do ustrezne zdravstvene oskrbe največja človekova pravica. Do takih anomalij in katastrofe, ki se sedaj dogaja, ne bi smelo priti. »V NSi smo takoj na začetku mandata te vlade opozarjali, da mora koalicija v zvezi s stanjem v slovenskem zdravstvu reagirati hitro ter učinkovito. To bi lahko naredila, saj ima veliko večino v parlamentu in bi bila izvedba reforme lahko hitra ter učinkovita,« je opozorila dr. Čadonič Špeličeva.

Žalosti in čudi nas, da se v resnici v teh pol leta ni naredilo nič, kar bi razmere izboljšalo. Razmere so se v resnici še poslabšale. »Zelo nas skrbi in tudi to priložnost izkoriščam, da ministra in predsednika Vlade RS danes znova pozovem, naj takoj ukrepata. Ne bomo rešili teh zadev na ulici in s protesti, ampak s takojšnjim ukrepanjem, da bo zdravstvo znova pričelo s s svojim poslanstvom in nudilo ljudem storitve za katere ljudje vsak mesec plačujejo,« je zaključila dr. Vida Čadonič Špelič.