LETO PO VOLITVAH: ZARADI NEIZPOLNJENIH OBLJUB LJUDJE VEDNO BOLJ NEZADOVOLJNI

DELI:
25.04.2023, NSi

Mineva leto dni od parlamentarnih volitev, podpora največji vladni stranki pa močno pada.  »Ankete so pokazale, da ljudje niso zadovoljni, kar ne čudi. Bilo je veliko obljub in veliko nekih napovedi, ki so se spreminjale iz dneva dan. Glavne reforme, ki bi se morale zgoditi, in tu je treba absolutno na prvo mesto izpostavi reformo zdravstvenega sistema, se niti začele niso,« je v oddaji 24ur zvečer razloge za izgubo zaupanja v vladno ekipo naštela podpredsednica NSi in poslanka Vida Čadonič Špelič.

Dodala je, da je med ljudmi veliko razočaranja ravno zato, ker je R. Golob v času volilne kampanje obljubljal veliko sprememb na bolje, ki pa jih dejansko ni. »Nova Slovenija ni metala polen pod noge nikomur. Tudi tej vladi ne. Smo pa mnogokrat prihajali z dobrimi predlogi, a nas v koaliciji niso poslušali,« je dejala Čadonič Špelič in vseeno izrazila optimizem, da še imajo možnost, da npr. pri zdravstveni reformi sprejmejo katerega izmed predlogov NSi.

Podpredsednica NSi je bila kritična tudi do nenehnih napovedi reform in spreminjanja stališč vlade, saj nestabilno okolje slabo vpliv na gospodarstvo in poslovne odločitve ljudi. »Jaz mislim, da je treba ljudem jasno povedati, kaj jih čaka v katerem letu vladanja in katere reforme, se bodo dejansko uresničile. Predvsem gospodarsko okolje je občutljivo in gospodarstveniki niso zadovoljni, ker ne vedo, kakšna bo davčna reforma, kakšna bo pokojninska reforma, itd. Tudi ljudje ne vedo, a jim bodo obdavčili njihovo premoženje, kakšne bodo njihove plače in v katero smer se bodo stvari razvijale,« je bila kritična podpredsednica NSi in dejala:

»Najbolj, kar pa bi res rada poudarila, je pa to, da je vlada v zdravstvu delala stresne teste, kot da ne bi vedela, da je zdravstvo res v razsulu. Dali smo 70 milijonov za zmanjšanje čakalnih vrst, ampak te so se samo še podaljšale. To je tisto, kar bi dejansko bili morali narediti prej. Na druge reforme bomo še počakali. Predvsem pa upam, da se boste usklajevali tudi z opozicijo. Mi vam želimo vse dobro pri tem.«