LETNO ZASEDANJE PARLAMENTARNE SKUPŠČINE NATO: ZA NAŠO DOMOVINO ŽELIMO, DA OSTANE VARNA TUDI ZA PRIHODNJE RODOVE

DELI:
13.10.2021, NSi

Poslanec Andrej Černigoj se je udeležil letnega zasedanja parlamentarne skupščine NATO, ki je potekalo v Lizboni. Člani delegacij so razpravljali o ključnih vprašanjih, ki vplivajo na varnost evroatlantskega območja. Skupščina se sestaja na plenarnih zasedanjih dvakrat letno v različnih mestih držav članic.

Poslanec Černigoj se je ob izvolitvi na mesto podpredsednika pododbora za tehnološke trende in varnost (STCTTS) vsem članicam in članom parlamentarne skupščine zahvalil za podporo in zaupanje. »Naloge podpredsednika pododbora za tehnološke trende in varnost bom opravljal predano ter skrbno, predvsem pa predstavljal Slovenijo doma in v svetu,« je povedal.

Nadalje se je zavzel za večjo varnost vsake posamezne članice. »Za našo domovino smo se dolgo časa borili in zato želimo, da ostane varna tudi za naše prihodnje rodove,« je poudaril Černigoj. V luči tega je v ospredju slovenskega predsedovanja Svetu EU tudi zagotavljanje kibernetske varnosti, ki v smeri digitalizacije ostaja velik izziv za vse države članice.

Poslanec NSi je v zaključku svojega govora spomnil na pomembnost vključenosti mladih pri oblikovanju varnostnih politik. »NATO ni bil zgrajen po enem samem načrtu, ampak je bil zgrajen s konkretnimi dosežki. Kot voditelj mlajše generacije želim, da bi NATO Parlamentarna skupščina bolje vključevala mlade predstavnike, ki bi predstavili svojo vizijo glede vseh vidikov varnosti, zlasti na področju podnebnih sprememb in idej za prihodnost zavezništva,« je še dodal.