KORAK ZA KORAKOM ODPRAVLJAMO KRIVICE

DELI:
16.06.2021, NSi

»Skupnost je močna toliko, kot je močan njen najšibkejši posameznik. Družba mora zagotoviti, da noben posameznik ali skupina ne živi pod mejo socialne varnosti. Tega se ta vlada zaveda, zato korak za korakom rešujemo probleme, s katerimi se vse prejšnje vlade niso želele ali niso bile sposobne ukvarjati,« je na seji odbora za delo dejal poslanec Aleksander Reberšek.

Poudaril je, da zato vzpostavljamo zakonsko podlago za izplačilo neizplačanih dodatkov za pomoč in postrežbo za slepe osebe od začetka leta 2003 do konca leta 2016. »Ti ljudje 14 let niso dobili tistega, kar jim pripada. Ta vlada in ministrstvo za delo pa to rešujeta. Vsem tistim, ki bi jim ta dodatek pripadal, bo izplačan za nazaj, in sicer v višini 300 €, za vsak mesec,« je izpostavil poslanec NSi.

Dodal je, da ta koalicija odpravlja krivice korak za korakom. “Veliko ljudem smo že pomagali, mnogim še bomo. Mi rešujemo probleme, vi pa ste kritični. Naj to ponazorim s primerjavo. V naravi gori 1000 požarov.  Zdajšnja koalicija oz. ministrstvo za delo gasi enega po enega. Korak za korakom. Medtem, ko je prejšnja koalicija imela piknik in gledala kako požari gorijo. Danes, ko ima odgovornost nekdo drug, pa pravijo, da je treba pogasiti vse hkrati. Videli smo vaš način dela, ko ste imeli škarje in platno v rokah. In verjemite, da si državljani ne želijo, da bi za reševanje problemov bili spet odgovorni vi. Danes je vsem  jasno, da ne bi rešili niti enega problema,” je še dodal poslanec Reberšek.