Kongres Mlade Slovenije prvič izvolil predsednico

DELI:
08.04.2019, NSi

V Podčetrtku se je pretekli vikend odvijal 19. Kongres Mlade Slovenije, podmladka Nove Slovenije – krščanskih demokratov. Volilni kongres je evropsko obarvan, na njem pa so delegati MSi volili tudi novo vodstvo. Nova predsednica je postala Katja Berk Bevc, ki je ob izvolitvi povedala, da si bo prizadevala za močen, glasen in ambiciozen podmladek.

Pod geslom kongresa “Mlada EUnergija” so mladi gostili tudi kandidate za evropske poslance, v resoluciji pa potrdili svoje stališče, da hočejo Evropsko unijo, utemeljeno na judovsko-krščanskih vrednotah in razsvetljenskem razumu, ki bo verjela v posameznika, njegove sposobnosti in odgovornost. Želijo si subsidiarno Evropsko unijo, ki mladim zaupa, jim daje svobodo in pri tem omogoča iskanje priložnosti ter nasprotujejo pretirani regulaciji in spuščanju v urejanje področji, ki jih lahko boljše urejajo države članice ali lokalne skupnosti.

Ob koncu mandata je dosedanji predsednik Matjaž Kosi povedal: »Naša organizacija ne ostaja enaka, temveč se spreminja, je živa skupina različnih ljudi, raznih karakterjev in vrlin. Vsak predsednik in vsako vodstvo da v mandatu svoj pečat. Tako je moj, naš pečat ta, da smo se začeli sistematično poglabljati v pomlajevanje našega članstva.«

Nova predsednica MSi je postala Katja Berk Bevc

Delegati kongresa so v Podčetrtku volili tudi novo vodstvo in člane organov Mlade Slovenije. Za najvišjo funkcijo v podmladku NSi, predsedniku Mlade Slovenije, so izbirali med dvema kandidatoma in izbrali Katjo Berk Bevc, ki je postala prva ženska predsednica podmladka NSi.

Ob svoji izvolitvi je povedala, da si bo prizadevala za močen, glasen in ambiciozen podmladek. Mlada Slovenija bo tudi v prihodnje zastopala krščanskodemokratske vrednote na mladosten način  in se še bolj osredotočala na svoje temeljno poslanstvo: razvoj bodoče politične generacije, ki bo soustvarjala prihodnost Slovenije.

Novoizvoljena predsednica MSi, ki je hkrati tudi kandidatka za evropsko poslanko v duhu sprejete resolucije kongresa dodaja: “Želimo si Evropske unije, ki temelji na judovsko krščanskih vrednotah in razsvetljenskem razumu, ki bo verjela v posameznika, njegove sposobnosti in odgovornosti.”

Kongresa so se poleg mladih udeležili tudi predstavniki Nove Slovenije na lokalnem, regionalnem in nacionalnem nivoju, kongres pa so med drugim nagovorili glavni tajnik Robert Ilc, poslanec Aleksander Reberšek, evropski poslanec Lojze Peterle, vodilni kandidat EPP za predsednika Evropske komisije Manfred Weber, predsednica Mladinskega sveta Slovenije Anja Fortuna in predstavniki drugih sorodnih organizacij.

Novoizvoljeno vodstvo Mlade Slovenije

Predsednica: Katja Berk Bevc

Podpredsednika: Matej Hrast, Maja Šturbej

Generalni sekretar: Marko Gruden

Izvršilni odbor: Janez Bijec, Maša Brulc, Miha Horvat, Anton Črešnar, Aljaž Vehovar, Anamarija Špelič, Evgen Zajc, Danej Kranjc, Matej Keber.

Nadzorni odbor: Luka Čukajne, Filip Kolenc, Nejc Jug

Častno razsodišče: Jošt Cankar, Yanika Agostina Potočnik, Tadeja Volaušek.