Konferenca Kluba županov in svetnikov NSi: Za še večje povezovanje lokalnih skupnosti in politike

DELI:
23.01.2019, NSi

V Kamniku je včeraj potekala letna konferenca Kluba županov in svetnikov NSi, na kateri je več kot sto prisotnih županov in svetnikov razpravljalo o uspešnosti črpanja EU sredstev, kohezijski politiki in krepitvi lokalne samouprave. Na konferenci pa so izvolili tudi nov upravni odbor kluba za mandatno obdobje štirih let.

Nov predsednik Kluba je Janez Žakelj

Nov predsednik je postal Janez Žakelj, ki je župan v občini Žiri, podpredsednik pa Miha Horvat, svetnik v občini Črenšovci. »Zahvaljujem se za podporo svojim kolegicam in kolegom. Prepričan sem, da lahko s povezovanjem mladih in izkušenih županov lahko naredimo še več, za sodelovanje lokalnih skupnosti in politike,« je povedal novi predsednik Kluba županov in svetnikov.

Matej Tonin: Ste pomemben člen v mozaiku demokracije

Poleg županov in svetnikov NSi je bila na konferenci prisotna tudi celotna poslanska skupina in drugi člani vodstva stranke. Z uvodnim nagovorom je zbrane pozdravil dosedanji predsednik Kluba županov in svetnikov Martin Mikolič, ki je zbranim županom in svetnikom čestital za izvolitev na lokalnih volitvah in se zahvalil za delo vsem, ki so v Klubu županov in svetnikov delovali v prejšnjem mandatnem obdobju.

Predsednik NSi Matej Tonin je zbrane nagovoril z besedami, da so prav ljudje, ki delujejo na lokalnem področju, eden najbolj pomembnih členov demokracije. »Župani ter občinske svetnice in svetniki ste zelo pomemben člen v mozaiku strankarske in lokalne demokracije. Ste korenine drevesa, ki brez vaše aktivnosti in predanosti ni bi moglo rasti in se razvijati,« je prepričan predsednik NSi.

Jožef Horvat: Slovenija še vedno čaka na modernizacijo ključnih državnih sistemov

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je na konferenci spregovoril tudi o aktualno političnih zadevah. Razočaran je nad dejstvom, da se vlada, še ni lotila reševanja najbolj perečih področij v naši državi. »Slovenija še vedno čaka na modernizacijo ključnih državnih sistemov, zlasti zdravstva in pokojninskega sistema. Pripravili smo številne predloge za izboljšave, a smo pri vladni koaliciji naleteli na gluha ušesa,« je povedal Jožef Horvat.

Zbrane župane in svetnike NSi je nagovoril tudi minister za kohezijo dr. Iztok Purič. »Zelo sem vesel povabila NSi na konferenco Kluba županov in svetnikov. Le skupaj bomo dosegli cilje v dobro vseh državljanov in državljank,« je povedal minister.

Celotno fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ, dogajanje na konferenci pa v spodnjem videu.

Konferenca Kluba županov in svetnikov NSi

Za še večje povezovanje lokalnih skupnosti in politike! Več: http://nsi.si/konferenca-kluba-zupanov-in-svetnikov-nsi-za-se-vecje-povezovanje-lokalnih-skupnosti-in-politike/

Objavil/a NSi dne Sreda, 23. januar 2019