KOALICIJO ČAKAJO ODGOVORNE NALOGE ZLASTI NA PODROČJU ZDRAVSTVA IN GOSPODARSTVA

DELI:
16.04.2021, NSi

»Vlada je pri vseh odlokih zasledovala varovanje zdravja ljudi. Za nas je ključno varovanje življenja in temu so bili podrejeni vsi odloki. Marsikateri ukrepi, ki so bili uveljavljeni, nam niso bili všeč. Smo jih naveličani, a prav vsi so namenjeni temu, da čim več naših državljanov preživi in da naš zdravstveni sistem ne počepne. To je osnova in temu je vse prilagojeno,« je v oddaji 24 ur zvečer dejal Matej Tonin.

Poudaril je, da je koalicija začrtala pot naprej, zlasti bo intenzivno delala na področju zdravstva in gospodarstva. »Na področju zdravstva se pripravljata dva izjemno pomembna zakona. Eden je zakon, ki bo zdravstvu zagotovil v prihodnjih 10 letih slabi 2 milijardi evrov za nove investicije. Drugo je dolgo pričakovani zakon o dolgotrajni oskrbi. Na področju gospodarstva pa so po moji oceni 3 stvari ključne: paket za izhod iz pandemije, debirokratizacija, da omogočimo normalno delovanje gospodarstva in tudi paket, ki bo znižal davčne obremenitve na številnih področjih. To je naš fokus in s tem bomo vsekakor poskrbeli za to, da se ta pandemija v dostojnem času tudi konča ter da se gospodarsko kolesje ponovno v popolnosti zažene,« je povedal minister za obrambo.

Izpostavil je tudi, da vlada vlaga vse napore v to, da bi v čim krajšem času precepili čim več ljudi in da se na takšen način končno vrnemo v tisto normalno življenje, ki ga vsi tako zelo pričakujemo in si ga tudi želimo.

»Verjamem, da bo ta koalicija dokončala svoj mandat. Čakajo nas zelo odgovorne naloge, veliki projekti, kjer bomo resnično stvari premikali naprej. In nenazadnje, čaka nas tudi odgovornost do Evrope. Mi bomo v drugi polovici leta predsedovali Evropski uniji. Tukaj bo na slovensko predsedstvo padla tudi organizacija usmerjanja razprave o prihodnosti Evropske unije. Gre za izjemno pomembno stvar in tukaj seveda ne smemo zamočiti, ampak se moramo na to kvalitetno pripraviti,« je še povedal Matej Tonin.