Klub slovenskih podjetnikov: Potrebujemo bolj prodorno Slovenijo

DELI:
15.01.2018, NSi

Delegacija NSi se je danes udeležila gospodarskega foruma Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) v Postojni, kjer so predstavniki gospodarstva med predstavili predloge za uspešnejšo in bolj prodorno Slovenijo.

Prvi SBC forum je potekal na temo Povezovanje brez primere: Slovenija in Nemčija, namenjen pa je bil izmenjavi dobrih praks in utrjevanju sodelovanja med obema državama. Ker predstavlja Nemčija tretjega najpomembnejšega investitorja v Sloveniji, je uspešno sodelovanje med obema državama zagotovo pomemben korak za gospodarsko rast Slovenije.

 

Slovenija ni pripravljena na nove krize

[blocktext align=”left”] “V NSi smo pripravili kar nekaj ukrepov, ki bi ljudem dvignili plače in pokojnine, prav tako smo spisali zdravstveno in pokojninsko reformo.”[/blocktext]Svoje izkušnje in motivacijo so z udeleženci foruma med drugim delili nemški podjetnik in strokovnjak Mario Ohoven, predsednik upravnega odbora Postojnske jame in predsednik SBC Marjan Batagelj,  ter uspešen slovenski podjetnik Igor Akrapovič. Vodstvo SBC je na forumu predstavilo tudi program ukrepov z naslovom Za prodorno Slovenijo, v katerem opozarjajo, da je za nami izgubljeno desetletje, ko države nismo pripravili na bodoče izzive. Kot pravijo, smo šele pred nekaj meseci dosegli BDP, ki smo ga imeli pred krizo, javne finance pa so zaradi sindikalnih zahtev znova na preizkušnji. Prav tako nismo uresničili strukturnih reform, ki bi nas obvarovale pred novimi krizami.

Tonin: Problem je predvsem uresničitev pripravljenih ukrepov

Ob robu foruma je potekalo tudi srečanje vodstva SBC in predstavnikov političnih strank, ki so se ga v imenu NSi udeležili Ljudmila Novak, Matej Tonin, Jernej Vrtovec in predsednik Gospodarskega kluba NSi Pavel Reberc.

Kot je dejal Matej Tonin, je največja težava v tem, da na vladni strani ni prave želje po uresničitvi reform. »V NSi smo pripravili kar nekaj ukrepov, ki bi ljudem dvignili plače in pokojnine, prav tako smo spisali zdravstveno in pokojninsko reformo, a vladna koalicija za te projekte nima posluha,« je pojasnil Tonin in pohvalil organizatorje za jasen in odločen poziv k bolj prodorni Sloveniji in uspešnejšemu gospodarstvu.

Več o forumu si lahko preberete TUKAJ.