DR. VIDA ČADONIČ ŠPELIČ NA POHODU ZA ŽIVLJENJE: KRŠČANSKI DEMOKRATI VARUJEMO ŽIVLJENJE OD SPOČETJA DO NARAVNE SMRTI

DELI:
01.10.2022, NSi
Podpredsednica in poslanka Nove Slovenije dr. Vida Čadonič Špelič se je v soboto, 1. oktobra 2022, udeležila Pohoda za življenje. S svojo udeležbo je izkazala podporo Nove Slovenije prizadevanjem v družbi za krepitev vrednote človekovega dostojanstva od spočetja do naravne smrti. To je vrednota, ki je zapisana v naš temeljni program.
V življenju človeka ni nobena stvar vredna več kot človeško življenje samo. Temeljni program Nove Slovenije določa, da je vsak človek v vseh obdobjih svojega življenja edinstven in nedotakljiv, zato človeško življenje varujemo od začetka do konca, od spočetja do naravne smrti.
Pohod za življenje pripravljajo organizacije civilne družbe, ki se v vsakodnevnem življenju na konkreten način posvečajo zaščiti vsakega nerojenega življenja. Tudi s pomočjo mamam in družinam v težkih situacijah. S tem dokazujejo, da lahko življenje vedno najde pot. Cenimo in podpiramo vsa prizadevanja v naši družbi, ki so usmerjena v pomoč mamam in družinam v stiski ter h krepitvi vrednote nedotakljivosti življenja vseh naših najmlajših.