KATJA BERK BEVC: DIALOG JE KLJUČEN ZA MIRNO REŠEVANJE SPOROV

DELI:
05.11.2021, NSi

»V naši stranki imamo mladi zelo veliko besede. Večina naših funkcionarjev se je kalila v podmladku. Za NSi je podmladek ključnega pomena,« je povedala predsednica Mlade Slovenije Katja Berk Bevc. Kot ena izmed predstavnikov slovenskih podmladkov je sodelovala v oddaji Odkrito. Gre za oddajo, v kateri sogovorniki skupaj z voditeljem z različnih zornih kotov med pogovorom analizirajo in komentirajo aktualna politična, gospodarska in druga vprašanja. Predsednica Mlade Slovenije je na začetku povedala, da imajo ljudje pravico protestirati, ampak le v mirnih okvirih in da nasilje nad policisti in metanje kock v Državni zbor ni sprejemljivo.

Dotaknili so se tudi nedavnega obiska delegacije Evropskega parlamenta. »Pravna država nam ne razpada. Delegacija Evropskega parlamenta nam je priporočila, da več pozornosti namenimo dialogu. To poudarjamo tudi v Mladi in Novi Sloveniji,« je poudarila in nadaljevala: »Dialog je ključen za mirno reševanje sporov. Vse medijsko izpostavljene osebe se morajo tega zavedati. Je tudi eno izmed ključnih vodil našega podmladka in stranke. Že vnaprejšnje izključevanje je nedopustno. S tem se tudi polarizira ljudstvo.«

Mladi predstavljajo prihodnost za politično stranko. »V naši stranki imamo mladi zelo veliko besede. Večina naših funkcionarjev se je kalila v podmladku. Za NSi je podmladek ključnega pomena,« je še dodala.

Posnetek oddaje je dostopen na: https://4d.rtvslo.si/arhiv/odkrito/174817123