JOŽEF HOVAT: VARNOST JE DANES KLJUČNA VREDNOTA

DELI:
07.10.2020, NSi

»Ves čas se ob investicijah v Slovensko vojsko operira z zavajajočimi številkami. Ne gre za dodatnih 780 milijonov v naslednjih 6. letih. Gre za približno dodatnih 300 milijonov. V povprečju torej 50. milijonov evrov na letni ravni. Levica uporablja takšne podatke, ker želi na nek način ukiniti Slovensko vojsko. Pravijo namreč, da varnost sploh ni vprašanje. Varnost je problem danes bolj kot kdajkoli prej in država je tukaj narejena in je nastala pred 30 leti, tudi zato, da zagotavlja varnost za Luko Mesca, za vas in tudi za mene,« je v oddaji 24ur zvečer dejal vodja poslanske skupine Jožef Horvat.

Dodal je, da je varnost ključna vrednota in zato tega področja ne smemo zapostavljati. »Želite ukiniti Slovensko vojsko, za varnost pa naj poskrbi nekdo drug. Ampak glejte, varnost je vrednota. Kaj boste z znanostjo, kaj z domovi za starejše, če ne boste imeli varnosti? Varnost je ključna vrednota. Danes morda bolj kot kdajkoli prej,« je dodal poslanec NSi.

Poudaril je, da želimo s tem zakonom želimo le zagotavljati finančna sredstva za investicije v Slovenski vojski. »Sledimo zgolj srednjeročnemu obrambnemu načrtu republike Slovenije, ki je bil sprejet aprila 2018. Ne vem, kje je bila takrat Levica. S tem referendumu seveda Levica želi negirati tudi referendum iz leta 2003, ko smo se odločili z veliko večino, da postanemo člani evropske unije in zveze Nato,« je dodal vodja poslanske skupine NSi.

V oddaji je poudaril, da je ta koalicija kljub pandemiji, ki ogromno stane pomagala ljudem in gospodarstvu. »Sem hvaležen, da je kolega Luka Mesec spomnil na domove za starejše. Država je oktobra 2008 gradila zadnji dom za starejše. Takrat je ta resor vodila Nova Slovenija. Zdaj ga spet vodi in zdaj jih bomo zgradili 5. Vojska je izračunala, da je v zadnjih nekaj letih izgubila približno 3 milijarde evrov denarja, ki bi jih danes zelo potrebovala. Kam ste dali te 3 milijarde? Kje so?« je zanimalo Jožefa Horvata.