Jožef Horvat za Kanal A in RTV SLO: Pričakujem, da bo predsednik vlade čim prej sklical nov politični vrh

DELITE TA
PRISPEVEK
07.08.2015, NSi

IMG_7128“Kot predsednik OZP sem pozval predsednika vlade, da čim prej skliče politični vrh parlamentarnih strank, ki bi se lahko zgodil tudi v sklopu nujne zaprte seje OZP. Izbrati moramo optimalno rešitev oziroma ime za novega arbitra, in sicer s ciljem, da utrdimo in ohranimo integriteto arbitražnega sodišča,” je v oddaji Odmevi na RTV Slovenija dejal podpredsednik NSi Jožef Horvat. V oddaji Svet na Kanalu A pa je izpostavil: “Slovenska politika mora vedno, ko gre za zunanjepolitična vprašanja, postaviti v ospredje interese države in ne strankarske še manj pa osebne interese.”

Podpredsednik NSi in predsednik OZP je v Odmevih hkrati poudaril, da je za Slovenijo zdaj ključno, da naredi vse, da se arbitražni postopek spelje do konca. “Napovedal sem sklic seje OZP. Člani OZP želimo imeti informacije, kaj vlada ta trenutek dela. Jutri bo na MZZ sestanek, katerega se bom udeležil, saj želim imeti jasne informacije, kako aktivna in učinkovita je vlada. Upam, da bom potem lahko določil datum nujne seje OZP,” je še pristavil Horvat in pojasnil, da bo sklic seje OZP sledil časovnici z nadaljnjimi aktivnostmi slovenske vlade.

“Pomemben je razmislek slovenske politike, da pri imenovanju novega arbitra, za kar je bila vlada že pozvana in ima mandat, dosežemo to, da ohranimo integriteto sodišča. Smo država, ki spoštuje mednarodna sodišča in mednarodne pogodbe,” je še dodal Horvat. “Pričakujem, da bo predsednik vlade ponovno sklical vrh parlamentarnih strank. Včeraj sem mu predlagal, da bi to lahko naredil tudi v sklopu nujne seje OZP, ki jo bom sklical,” je za Odmeve še povedal podpredsednik NSi Jožef Horvat.

V oddaji Svet na Kanalu A pa je Horvat napovedal, da bosta tako predsednik vlade kot zunanji minister zagotovo na seji OZP dobila vprašanje, zakaj je Ronny Abraham odstopil. “Ključno je zdaj to, da slovenska politika naredi vse, da se arbitražni postopek zaključi,” je ponovno poudaril podpredsednik NSi Jožef Horvat.

Pogovor Jožefa Horvata v oddaji Odmevi na RTV Slovenija si lahko pogledate TUKAJ.

Pogovor Jožefa Horvata v oddaji Svet na Kanalu A si lahko pogledate TUKAJ.