Jožef Horvat: Vlada plačuje izjemno visok račun za všečne poteze

DELI:
11.01.2019, NSi

»V koalicijskem dogovoru o zdravstvu ni zapisano praktično nič. V NSi smo prepričani, da brez modernizacije zdravstva in večje konkurenčnosti v zdravstvu, ne bomo zmogli zmanjšati predolgih čakalnih vrst in ponuditi dostopnega zdravstva za vse,« je nekonkretnost vlade v oddaji Pogovor o na Radiu Ognjišče kritiziral vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

V oddaji je izpostavil dejstvo, da Slovenijo, kljub ugodni gospodarski rasti, čakajo številni izzivi in problemi, ki jih je potrebno rešiti. »Nekateri podjetniki v javnih medijih tako na primer pravijo, da je naše poslovno okolje še vedno v kameni dobi,« je prepričan Horvat.

Apetiti javnega sektorja so na drugi strani preveliki. »To, kar se je sedaj dogajalo v prvih stotih dnevih te vlade, so predvsem všečne poteze in povsem logično je, da ima Šarčeva vlada 50 odstotno podporo. Ampak, glej ga zlomka, račun je prišel ravno te dni in je izjemno visok. Visok je 1,5 milijarde evrov,« je opozoril Jožef Horvat in dodal:

»Slovenija se je namreč na novo zadolžila z izdajo desetletnih obveznic z datumom zapadlosti marca 2029. Kdo bo takrat vodil vlado, te vlade ne briga,« je opozoril Horvat  in bil oster do dejstva, da bodo ta izposojeni denar morali vračati »naši« otroci.

Oddajo lahko v celoti poslušate TUKAJ.