Jožef Horvat: Vlada ni naredila nič, da bi starejši imeli človeka vredno življenje

DELI:
24.01.2020, NSi

»Jutri moramo sprejeti zakon o dolgotrajni oskrbi, danes pričakujem predlog zakona. Slovenija je dovolj bogata, da mora poskrbeti za dostojno človeka vredno življenja naših starejših državljanov,« je v oddaji Tarča o težavah na področju dolgotrajne oskrbe starejših povedal Jožef Horvat.

Poudaril je, da nas področje dolgotrajne oskrbe močno skrbi in s tem se veliko ukvarjamo. »Veseli smo, da je v proračunskih razpravah bil sprejet naš amandma, ki je za dolgotrajno oskrbo priskrbel 500 tisoč evrov. Upam, da ga ne bodo ta denar porabili v takšne zgodbe d.o.o., kot ste jih prikazali,« je dejal poslanec NSi.

»Če pogledamo to vlado, ta vlada je sposobna opravljati zgolj tekoče posle. Glejte v tej vladi ne bo z dolgotrajno oskrbo nič. Ne glede na to, da imamo manjšinsko vlado, morda prav zdaj bi morali ključni ministri priti tudi do opozicijskih strank in je možno dobiti nek konsenz. Ko gre za takšne rešitve, za dolgotrajno oskrbo za naše starejše, seveda mora biti konsenz. Ne more biti zakon o dolgotrajni oskrbi sprejeti z 20 glasovi v državnem zboru. 90 nas mora biti za to,« je prepričan vodja poslanske skupine NSi.

Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.