Jožef Horvat v Tarči: Slovenija spet potrebuje nacionalno soglasje

DELI:
28.09.2018, NSi

»Pogovarjati se moramo o problemih, ki pred Slovenijo stojijo že več let. Zato smo v NSi začeli s pobudo, da oblikujemo tretji nacionalni konsenz oz. nacionalno soglasje. Če je bilo prvo soglasje osamosvojitev, drugo vključitev Slovenije v EU in NATO, pa danes potrebujemo tretje nacionalno soglasje, in sicer, da naj naša domovina končno postane pravična, svobodna in varna država,« je v oddaji Tarča pojasnil vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Na vprašanje, ali NSi kaj obžaluje, da ni vstopila v Šarčevo vlado pa je Jožef Horvat dejal: »Vedno bolj ugotavljamo, da smo se zelo dobro odločili, da smo izstopili iz koalicijskih pogajanj. Če bi imel dovolj časa, bi vam to lahko tudi dokazal z nekaterimi zelo konkretnimi primeri. V NSi se sprašujemo, kam nas bo pripeljal ta vladni šestorček, če že eno kadrovanje povzroči tak vihar, da se že nekaj dni ukvarjamo samo s tem,« je dejal Horvat.

Vodja poslanske skupine je v pogovoru na temo vladnega kadrovanja dodal, da bi morali pri izbiri kandidatov paziti na to, da so tako strokovno kot moralno nesporni in bodo na svojih položajih delali v korist države.

Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.