JOŽEF HORVAT: V PRAVNI DRŽAVI NAJ ODLOČAJO SODIŠČA, NE ULICA IN NE POLITIKA

DELI:
01.07.2020, NSi

»Za NSi je pravna država eden izmed temeljev, na kateri je potrebno graditi demokracijo. Zato se nam zdi pomembno, da organi pregona ter sodišča učinkovito in neodvisno opravljajo svoje delo. Včerajšnje dogajanje mora dobiti epilog, ne sme se končati le z odmevnimi hišnimi preiskavami. Želimo, da se preiskava zaključi čim prej z odločitvijo sodišč,« je v izjavi za javnost dejal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Dodal je, da smo v NSi pa zaskrbljeni, ker imamo v Sloveniji velike probleme z gospodarskim programom, ki se ravno tako začnejo z odmevnimi hišnimi preiskavami, ne dobijo pa epiloga. »Sodišča so tista, ki morajo odločiti, ne pa ulica in ne politika,« je izpostavil Jožef Horvat.

Opozoril pa je tudi na to, da policija in NPU nimata enakih meril v vseh primerih. »Slovenska policija in NPU sta včeraj dokazala, da se v Sloveniji postopke da voditi hitro in učinkovito. Naša pričakovanja pa so, da se tako dela tudi v vseh primerih. Žal smo pri nekaterih že kar nekaj let zamudili,« je dejal vodja poslanske skupine NSi.