Jožef Horvat v Odmevih: Če bodo predlogi rešitev v korist Slovenije, jih bomo v NSi podprli

DELI:
14.09.2018, NSi

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je bil včeraj gost Odmevov, kjer je pojasnil, da bo NSi konstruktivna opozicija, kar je pokazala tudi z vložitvijo paketa zakonov v podporo zaposlenim in gospodarstva.

»V NSi logično pričakujemo, da ima Marjan Šarec kot prvi minister v glavi koncept, kako bo sodeloval z opozicijo. Ker vemo vsi, da bo najbrž češnje in pa jagode iz politične torte pobrala Levica, ta bo nenazadnje sodelovala pri proračunu, zelo pomembnem dokumentu. Ampak gospod Šarec ima na mizi že štiri zakone, pod katere se je podpisala poslanska skupina Nove Slovenije in mi bomo seveda tudi njegove rešitve podpirali, če bodo dobre, reformne oziroma če ne bodo zgolj kozmetične. Seveda ne bomo reševali kože tej koaliciji, želimo pa, da se realizirajo in sprejmejo tudi naše rešitve,« je pojasnil Horvat.

Na pripombo podpredsednice stranke LMŠ Jerce Korče, da bi se morala NSi pred vložitvijo zakonov v parlamentarni postopek posvetovati z LMŠ in koalicijo, pa je Jožef Horvat dejal:

»Nova Slovenija nikoli ne vlaga rešitev zaradi lastnega PR-ja, ampak zato, da bi Sloveniji šlo dobro oz. bolje. Zakon mora biti vložen in šele sedaj, ko v parlamentarni proceduri obstajajo amandmaji, šele zdaj bomo prišli k vam. Tako smo delali tudi v prejšnjih mandatih in kakšno zadevo tudi skozi spravili, kot se reče. Mi smo zadeve preštudirali, strokovnjaki, ki jih imamo znotraj in izven naše stranke, pa so pripravili prave rešitve za našo državo in družbo.«

Celoten posnetek pogovora v Odmevih si lahko ogledate TUKAJ.