JOŽEF HORVAT V INTERVJUJU ZA VEČER: KOALICIJSKA POGODBA NI SAMOUPRAVNI SPORAZUM

DELI:
14.03.2020, NSi

 

“Mi koalicijsko pogodbo razumemo v polnem pomenu besede. To ni samoupravni sporazum. Če se bo zaupanje porušilo, potem v takšni koaliciji nima smisla sodelovati,” je v intervjuju za Večer poudaril vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Spregovoril je tudi o ministrskih kandidatih, ki bodo Novo Slovenijo zastopali v vladi. “Kar se tiče NSi, bo naš ministrski trojček izjemno kvaliteten, delaven in vsebinsko bogat. To pa velja tudi za njihove najbližje sodelavce. Verjamem, da bomo naloge, ki so v koalicijski pogodbi, zelo dobro oddelali. Podobno kot v mandatu 2004-2008, ko smo vodili štiri resorje. Takrat smo bili na prvem mestu po rezultatu naših ministrov,” je dejal poslanec NSi.

V intervjuju je komentiral tudi opazke nekaterih, da je NSi še vedno satelit SDS. “Nikogar ne želimo imeti za satelit in nismo nikogaršnji satelit. Je pa res, da smo pred leti v veliki želji, da naredimo nekaj dobrega za Slovenijo in njene ljudi, morda preveč pozabili na lastno stranko. Danes smo modrejši,” je prepričan Jožef Horvat.

V intervjuju se je dotaknil tudi madžarskega državnega financiranja projektov madžarske narodnostne skupnosti v Prekmurju. Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.