Jožef Horvat: Slovenska politika potrebuje več sodelovanja med vlado in opozicijo

DELITE TA
PRISPEVEK
21.07.2015, NSi

slovenija 09.07.2015, Jozef Horvat, poslanec, NSi, foto: Anze PetkovsekPodpredsednik NSi in poslanec Jožef Horvat je bil gost v Studiu ob 17-ih, kjer je beseda tekla o aktualnih političnih zadevah, delu vlade, odnosih med posameznimi parlamentarnimi strankami, sprejetem zakonu o prikritih vojnih grobiščih in pokopu, ki ga je predlagala NSi, fiskalnem pravilu, itd.

Jožef Horvat je uvodoma dejal, da je bil dober rezultat NSi na lanskih predčasnih volitvah zagotovo posledica dobro pripravljenega gospodarskega programa in vizije, kako Slovenijo izpeljati iz krize. O pojavu novih strank in novih obrazov v politiki pa je dejal: »Bolj kot nove obraze, v Sloveniji potrebujemo novo politiko, ki bo državo vodila na podlagi strokovnih argumentov in kompetenc.«

V zvezi s sodelovanjem vladne koalicije z opozicijo je podpredsednik NSi dejal, da je tega sodelovanja premalo in da se bo podoba slovenske politike začela izboljševati, ki bo sodelovanja več. »V NSi trdimo, da so najboljše rešitve za državo sprejete z glasovi koalicije in opozicije,« je pojasnil Horvat.

Pogovoru z opozicijo v celoti lahko prisluhnete TUKAJ.