JOŽEF HORVAT PREDSEDNIKU VLADE: KDAJ BO VLADA UVEDLA BREZPLAČNI VRTEC ZA DRUGEGA IN NASLEDNJE OTROKE?

DELI:
13.07.2020, NSi

Jožef Horvat je v državnem zboru predsedniku vlade pojasnil, da se NSi zavzema za podjetno, delavno in ustvarjalno Slovenijo, zato se zavzema za manj birokracije, prav tako pa je Janeza Janšo vprašal, kdaj bo vlada ponovno uvedla brezplačni vrtec za drugega in naslednje otroke?

»Nova Slovenija je v to koalicijo in vlado stopila zato, ker želimo skupaj s koalicijskimi partnerji spreminjati stvari na bolje. Želimo omogočiti blaginjo za vse. Pri tem seveda želimo zasledovati naš temeljni politični program, ki stoji na 4 stebrih – človekovo dostojanstvo, svoboda, pravičnost in varnost. Hočemo narediti tisto, kar se ni dalo narediti, ker nihče ni imel poguma, znanja in politične volje, da v to zagrize,« je dejal vodja poslanske skupine NSi in dodal, da prenormiranost in birokracija dušita in omejujeta vse, ki Slovenijo želijo postaviti na zemljevid najbolj razvitih držav sveta. »Nas ne zanima druga Švica, nas zanima prva Slovenija,« je poudaril Horvat.

Kako bo deloval strateški svet za debirokratizacijo in kdaj bo začel z delom?

Pojasnil je, da smo v tej vladi uspeli z interventnimi ukrepi iz predalov in omar ponovno oživiti več kot 400 »ready to go« projektov, s protikorona paketom ukrepov pa smo uspeli ohraniti približno 300 tisoč delovnih mest. Jožef Horvat je dejal, nujno potrebujemo debirokratizacijo, saj, če želimo v Sloveniji vzpostaviti spodbudno okolje, da se bo splačalo delati in investirati, so tovrstne spremembe nujne in potrebni pogoj. Zato je predsednika vlade vprašal: Kako bo deloval strateški svet za debirokratizacijo, ki ga vodi mag. Ivan Simič? Kakšni so njegovi konkretni cilji in kdaj lahko pričakujemo prve rezultate?

Odgovor predsednika vlade si lahko preberete TUKAJ.

Kdaj bo vlada uvedla brezplačni vrtec za drugega in naslednje otroke?

Jožef Horvat je v nadaljevanju predsednika vlade vprašal tudi, kdaj namerava vlada ponovno uvesti brezplačni vrtec za drugega in naslednje otroke? Kot je pojasnil predsednik vlade, je prvi delovni osnutek predpisa pripravljen za usklajevanje in če bo šlo vse po programih bo ta zaveza o brezplačnem vrtcu za drugega in naslednje otroke realizirana v naslednjem letu.