JOŽEF HORVAT PREDSEDNIKU VLADE: KATERE SO KLJUČNE ALTIVNOSTI ZA OKREVANJE SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA?

DELI:
14.12.2020, NSi

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je predsednika vlade spraševal glede ključnih aktivnosti za okrevanje slovenskega gospodarstva, za posodobitev javnega zdravstvenega sistema in kako narediti Slovenijo še bolj privlačno za tuje in slovenske vlagatelje.

Pohvalil je tudi dogovor voditeljev EU za razdeljevanje svežnja pomoči, kar je po razumevanju Nove Slovenije ključno sporočilo in ključna pridobitev za Evropsko unijo in za Slovenijo. »Pogajanja in iskanje kompromisa so Slovenijo ponovno postavila na zemljevid Evrope in Sloveniji dala tisto specifično težo v instituciji Evropske unije, ki si jo zaslužimo,« je prepričan Jožef Horvat.

Predsednika vlade je vprašal o dveh tematikah. Najprej: »Katere bodo ključne aktivnosti Vlade za okrevanje slovenskega gospodarstva po epidemiji covid-19, na področju:

– celovitega izboljšanja poslovnega okolja, ki bo bolj privlačno za domače in tuje vlagatelje, 

-davčne politike,

– in odprave birokratskih ovir?«

Drugo vprašanje pa je postavil glede zdravstvenega sistema. »Katere ukrepe bo izvedla Vlada Republike Slovenije, ki jo vodite za posodobitev javnega zdravstvenega sistema, ki bo zagotavljajo vsem državljanom, poudarjam, vsem državljanom dostopno javno zdravstvo?« je znaimalo vodojo poslanske skupine NSi.

V dopolnilnem odgovoru se je dotaknil vprašanja, kako dejansko Slovenijo narediti še bolj privlačno za domače in tuje vlagatelje. To da tuje bonitetne hiše vidijo Slovenijo, kot stabilno državo, je za Slovenijo ponovno priznanje, da kljub zaostrenim razmeram, zaradi Covid-19 ostaja dolgoročno stabilna država, je dejal Jožef Horvat. Poudaril je, da tako Slovenija še naprej ostaja za tuje investitorje zaupanje vredna država, a ima na tem področju gotovo še veliko rezerv. »Moje vprašanje je, katere so tiste rezerve, ki jih bo vlada še naprej naslavljala, da to zaupanje za investitorje domače in tuje še poveča?« je predsednika vlade še vprašal Jožef Horvat.