Jožef Horvat po sestanku s kandidatom za EU komisarja iz Slovenije: Želimo si, da bi bila Slovenija v Evropi bolj ambiciozna

DELI:
24.07.2019, NSi

»S kandidatom za evropskega komisarja iz Slovenije smo imeli dober in odprt pogovor. V NSi menimo, da bi morali dobiti nekoliko bolj pomemben resor v Evropski komisiji. Zato je naše sporočilo kandidatu bilo, da bi Slovenija morala biti nekoliko bolj ambiciozna, kot je bilo slišati iz zadnjih izjav vladnih predstavnikov,« je po srečanju s kandidatom za evropskega komisarja Janezom Lenarčičem povedal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Vodja poslanske skupine je v izjavi za javnost povedal, da želimo kandidatu, da se najprej, na predstavitvi pred odborom za zadeve Evropske unije, nato pa še v Evropskem parlamentu, dobro odreže. »V tem trenutku se nam Janez Lenarčič zdi dobra izbira, zato bo pri glasovanju na odboru za zadeve Evropske unije dobil naš glas,« je še povedal Jožef Horvat.

"Želimo si, da bi bila Slovenija v Evropi bolj ambiciozna."

Jožef Horvat po srečanju s kandidatom za EU komisarja iz Slovenije: "Želimo si, da bi bila Slovenija v Evropi bolj ambiciozna."

Objavil/a NSi dne Sreda, 24. julij 2019